Black magic kage er blevet lidt en af de hippe kager, så nu må det også være på tide at jeg kommer med på den. En black Magic kage er kendetegnet ved at det er en vaskeægte tæt chokoladekage. Og det er den her.
Så hvis du, som jeg, er chokoladeelsker tror jeg du vil blive vild med den her. En black Magic kage kan også toppes med chokolademousse eller du kan skære kagen over på tværs og lægger mousse imellem. Den her er blot toppet med en tæt glasur(se under opskrift).
Det her er den ultra nemme udgave af kagen og så har jeg skiftet kaffen ud med mælk. Men du kan sagtens bruge halv mælk/halv kaffe, men da jeg laver lige præcis den her uden kaffesmag, da jeg serverer den for børn, så laver jeg den helt uden.
Black magic kage
black magic kage uden kaffe
Ingredienser
- 2 stk store æg eller tre mindre
- 200 gram sukker
- 2 1/2 dl mælk (eller halv mælk og halv kaffe)
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk natron
- 80 gram kakaopulver
- 200 gram hvedemel
- et nip salt
- 150 gram smelt og afkølet smør
Glasur
- 100 gram blødt smør
- 200 gram flormelis
- 50 gram kakaopulver
- et nip salt
- 3 spsk piskefløde
Fremgangsmåde
- Sæt ovn på 200 grader ved alm over/under varme. Pisk æg og sukker til luftige. Kom smør ved og pisk igen.
- Mel vendes med salt, kakaopulver, natron og bagepulver og piskes med. Kom mælk ved.
- Kom i en smurt springform ved ca. 32 cm I diameter og bages i midten af ovnen på de 200 grader i ca. 30 min. til kagen er gennembagt.
Frosting
- Pisk forsigtigt smør til cremet og kom nu flormelis og kakaopulver ved(pas på det ikke støver!)
- Tilsæt vanilje og salt og pisk igen. Tilsæt fløde til cremet frosting.
- Smør på den afkølede black magic kage og top med friske bær eller chokoladestykker for den pyntede udgave.
Andre bud på lækre toppings, frostings eller glasur, så kan du se mere her
https://benedictesmad.dk/farmors-chokolademousse/) eller denne her evige glasurhitter (https://benedictesmad.dk/nem-opskrift-paa-tyk-og-cremet-kageglasur/)
Tip
Oprindelig er der kaffe i en black magic kage, men mine børn har altså noget med kaffe. De kan IKKE lide det. Og bage en kage, som børnene ikke vil have- det gider jeg ikke. Derfor. Jeg ved at der er mange andre end mine unger der ikke er vilde med bare snerten af kaffe. Du kan som sagt sagtens skifte halvdelen af mælken ud med afkølet kaffe, hvis du går efter den “originale”…
Der er en utal af måder du kan dekorere din black magic kage. Du kan finde masser af inspiration på http://google.dk og kig under billeder. Der er dejlig med inspiration.
Herhjemme i DK er det som om at vi går “all in” og giver den max gas med toppingen på de black Magic kager der bages rundt omkrig. Det ser jo ekstra dejligt ud og giver dejlig smag med de friske bær og chokoladen. I de amerikanske udgaver er det oftere med en enkel glasur og ikke så meget andet. Og jeg som gik og troede, at alting er lidt mere pyntet “over there”. Åbenbart ikke… 🙂
Benedicte
0 kommentarer