Farmors chokolade-mousse

Alt det andet, Gæstemad

Chokolademousse. Nem, cremet og lækker.

Til nytår skal vi være sammen med gode venner. Det er en dejlig og helt speciel dag. Så vi skal have det godt. Og vi skal spise godt. Desserten står vi for. Det bliver den her. Anrettet i små søde skåle og serveret med masser af friske bær. Nemt og lækkert.

Året 2017 blev et særligt år på mange måder. Jeg startede den her blog i starten af året og har lagt masser af energi og tid i at få den “op og køre”. Det kræver tid, men jeg gør det gerne for jeg synes det er noget af det sjoveste. Jeg kan ikke la´vær.

2017 blev også året. hvor jeg rundede det skarpe hjørne og blev 40 i august. Jeg fejrede det ved at have en en masse skønne og dejlige kvinder til tapas  og boblevand. Masser af sidstnævnte!

Min elskede mor var med. Hun havde nogle dejlige timer sammen med mine veninder og var som altid så positiv, veloplagt og fantastisk selskab. Hun døde to uger efter. Hun holdt sig i live til hendes datter fyldte rundt. Det er jeg sikker på. For sådan var hun. Fyldt af kærlighed til sine to døtre(og mange andre). Jeg savner hende. Hver dag og hele tiden.

Det er første gang jeg skriver her på bloggen om tabet af min mor. Jeg har ikke været parat før.

Jo 2017 står så sandelig for et et år som for altid vil stå stærkt i min erindring. Af mange årsager.

Og nu til opskriften. Denne her opskrift må bare på. Den er god- rigtig god. Og så er den bare så nem og med kun tre ingredienser. Flødeskum, æggeblommer og chokolade.

Opskriften stammer oprindeligt fra min farmor Ruth, som var kogekone og efter sigende lavede så dejlig mad. Hun døde før jeg blev født, men hendes opskrift lever videre den dag i dag. Jeg  har lavet den så mange gange, at jeg ikke har tal på.

Fordi: den er nem og smager SÅ godt. Prøv selv!

Farmors chokolademousse

Til 8 voksne skal du skal bruge:

8 æggeblommer(brug de pasteuriserede, det er nemt)

140 gram kogechokolade eller mørk chokolade med høj kakaoindhold.

4 dl piskefløde

I gang:

  • Æggeblommerne røres seje i en skål.
  • Chokoladen smeltes over vandbad(eller i microovnen på lav varme- lad den smelte kun let. Tag den ud og rør i den til alt er smeltet)
  • Piskefløden piskes til skum.
  • Nu pisker du chokoladen  i blommerne. Skummet blandes forsigtigt i.
  • Sæt på køl i minimum 1 time før servering, så chokolademoussen kan “sætte sig” og blive fast.

Anret i små portionsglas evt. med friske hindbær eller revet hvid chokolade. Voila!👍🏻

farmors chokolademousse

Flere søde sager. Prøv denne her:kage med kokos og marengs

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest