Blinis med stenbidderrogn og creme fraiche og selvfølgelig toppet med lidt finthakket rødløg
Det er en af de forretter jeg holder at at servere til dronningens nytårstale eller som egentlig forret. Og så er det ikke mindst min favoritspise, i de helt tidlige forårsmåneder, ja faktisk lige efter jul, når det er sæson for stenbidderrogn. Det er det allerede fra det tidlige februar og et par måneder frem.
Men blinis med stenbidderrogn kan da også nydes alle andre måneder, blot ej med friskfanget stenbidderrogn, men rogn på glas eller med andre former for fyld, som fx. det her Fyld til blinis.
Blinis kan laves selv, som jeg gør i den her blinis opskrift eller de kan købes færdige. På den måde tager det absolut ingen tid at servere en skøn forret eller snack.
Blinis med stenbidderrogn
Blinis med stenbidderrogn
Ingredienser
- ca. 20 stk. blinis
- 200 gram stenbidderrogn
- en smule salt
- 1,5 dl. cremefraiche - gerne 38 %
- lidt dild
- 1 stk. rødløg - finthakket
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Blinis bages efter opskrift(se opskrift i teksten) eller købes færdige.
- Stenbidderrogn røres med salt.
- De lune blinis smøres med en smule creme fraiche, en god teskefuld rogn og toppes herefter med rødløg, did og friskkværnet peber.
Hjemmelavede blinis?
De små blinis hapsere kan laves helt fra bunden. Det er i princippet blot nogle små pandekager, som er lavet med boghvedemel fremfor hvedemel. Bages de ikke selv, kan de købes færdiglavet, hvor de blot skal opvarmes. Begge smager dejligt, men selvfølgelig er der bedre økonomi i at lave lave dem selv. Og det er i øvrigt nemt.
De kan fryses ned i op til tre måneder og skal så blot lunes inden servering. Kniber det med at få den hjemmebagte blinis helt runde? Så kan det måske være værd at investere i en blinis pande?
Benedictes mad på de sociale medier
Du kan finde alle mine nyeste, samt ældre af slagsen på både pinterest, instagram eller Facebook. Håber vi mødes herinde?
Du er også velkommen til at gøre som mange før dig og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde. Helt kvit og frit?
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer