Januar, februar, marts, april og maj er sæson for stenbidderrogn. Og det smager altså skønt på helt klassisk vis. På en blinis toppet med creme fraiche og rødløg(og måske lidt dild og citron?)

Det er ret hurtigt at lave sine egne blinis. Og helt ærligt synes jeg nok, at dem man laver selv er en tak bedre end de færdigkøbte. Det er nemt. Prøv denne her hurtige opskrift og lad mig høre, hvad du synes. Jeg bliver kun glad for kommentarer ☺️

Boghvedemel er det der er med til at gøre en blinis til en blinis, sådan at det ikke bare bliver en helt almindelig lille pandekage.

Opskriften på blinis kommer her:

Blinis:

(Ca. 30 stk. blinis får du ud af denne opskrift.)

(Tilberedning tager ca. en halv times tid alt i alt.)

225 gram hvedemel

75 gram boghvedemel

1 tsk natron

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 æg

3,5 dl kærnemælk

3 spsk olie

  • Pisk æggene. Tilføj kærnemælken og olien. Pisk let. Tilsæt nu boghvedemel, salt og hvedemel, som du lige har vendt bagepulver og natron med. Pisk hele herligheden sammen.
  • Varm en pande op. Steg i olie eller smør eller en blanding.
  • Afhængig af størrelse af pande steger du flere af gangen. Steg dem på middelvarme i ca. 2 minutter på hver side. Pas på at de ikke bliver brændte. Det går hurtigt.

blinis

Herhjemme har jeg ikke altid det store held med at få alt slags fisk i mine unger. De er vilde med de børnevenlige fiskeretter, såsom fiskefiletter, fiskefrikadeller, laksefilet, dåsemakrel, tunsalat mm. Altså de der klassiske og “milde i det” retter. Men jeg har luret, at laksedippen(se link forneden på siden) ryger lige fluks i maven, når den serveres på de her blinis eller på små ristede stykker brød. Måske du har held med det også…?

Tip:

Du kan fylde alverdens forskellige slags fyld på de her blinis. Den helt klassiske er selvfølgelig stenbidderrogn med creme fraiche og finthakket rødløg på toppen. Det smager så godt. Du kan også lade dig inspirere af mine foreslag på billedet:

  • Røget laks med acocado.
  • Stenbidderrogn med cremefraiche og syltede rødløg (syltede rødløg)
  • Laksedip. Denne her er der friskbælgede ærter i, men du kan helt undlade ærterne eller lave denne og vores favorit laksedip herhjemme (laksedip)

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest