Boller med bageenzymer

Brunch, Opskrifter på brød

Hjemmebagte boller med bageenzymer.

Vil du prøve at bage de mest perfekte og luftige boller med bageenzymer – så får du her en opskrift sammen med tips til hvordan de hjemmebagte boller bliver helt sprøde og luftige

Boller med bageenzymer

Boller med bageenzymer

Boller med bageenzymer

Opskrift på luftige boller med baggeenzymer. Nem opskrift på koldhvæede boller
Print opskrift Pin opskrift
8 timer
Antal: 10 boller

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl vandhane køligt vand
  • 650 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk. bageenzymer

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet
  • Kom øvrige ingredienser ved og rør rundt med en ske.(dejen skal ikke æltes for meget blot røres sammen)
  • Sæt på køl i ca. 8 timer.
  • Sæt nu ovn på 240 grader - fx. varmeluft(damp kan bruges). Sæt bagepladen ind mens ovnen varmer
  • Med en spiseske sættes 10 boller(dejen skal ikke æltes, men dejklumper blot sættes)
  • Når ovnen er varm sættes bagepapir med boller over på bagepladen og bollerne bages i ca. 14 minutter til gyldne og til de lyder hule, når der bankes let på bunden

Noter

Tip til de hjemmebagte boller med bageenzymer.
Bollerne kan fryses og holde sig i op til tre måneder
Bollerne bliver ekstra rustikke og få luftbobler på grund af bageenzymer
Bollerne holder sig friske længere i tid
Bollerne er nemme og hurtigere at lave, da de ikkekræver en køkkenmaksine og blot skal røres  i kortere tid på grund af bageenzymerne

Hvorfor bage med bageenzymer?

Bageenzymer gør en rigtig stor for for det bagværk du laver hjemme. Dejen får en perfekt og lidt ciabatta- agtig struktur, den dejligste skorpe(selv uden damp) og gør dem bare mere lette i konsistensen. Lidt ligesom bagenes boller.

Bollerne er bare for lette at lave, da de hverken kræver køkkenmaskine, men røres blot med en røreske. Når dejen er færdighævet sættes bollerne blot med spiseskeer, så glem alt om at røre for længe i dejen eller lade dem hæve for længe anden gang, for det bør de ikke.

Bageenzymerne bruges gerne i de professionelle bagerier, men er altså også lige så nemme at bruge selv i eget køkken. Selv køber jeg poserne på nettet, men jeg ved at de til tider kan købes i supermarkeder også.

Hjemmebagte boller er perfekte til alle formål og selv bager jeg gerne de her boller i weekenden. Og er jeg heldig at der er boller til overs fra morgenmaden, så er de helt perfekte i børnenes madpakker dagen efter. Eller alternativt gode som tilbehør til for eksempel supper eller gryderetter.

Inspiration til mere bageværk

Så er du havnet det rette sted.  For er der noget bedre en at bage? Nej vel. Ikke meget.

Se for eksempel den her opskrift på hjemmebagte boller. Lige til at røre sammen derhjemme og servere for dig selv og familien…

Hvad med de her Koldhævede boller eller måske de her Koldhævede sesamboller?

Flere opskrifter 

Så kan du finde mine opskrifter på både instagram, Facebook og pinteret. Jeg håber at vi høres ved..

Hilsner Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Vivian Ditlevsen

    Rema1000 har bageenzymer på hylden😃

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Ej tak for info. Det vidste jeg slet ikke. De ligger jo overalt.
      God dag fra Benedicte😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest