Koldhævede sesamboller er en af de opskrifter jeg vender tilbage til igen og igen. Den er enkel og nem og kan varieres i sit endelige resultat ved at kernerne kan skiftes ud med andre kerner. Sesamfrø er lækre i de koldhævede boller og derfor er de blevet til netop sesamboller, men har du ikke lige dem på lager, kan du som sagt bruge andre kerner.
Dejen er nem at røre sammen(omend jeg anbefaler en køkkenmaskine, for så slipper man for de der klistrede fingre)
De er altså et hit og ganske populære og ingen af børnene beklager sig, når jeg hiver en portion boller med sesamfrø ud af ovnen. De er nemlig også særdeles velegnet i madpakken, samtidig med at de fungerer dejlig på de hyggelige morgenborde i weekenden. Sesambollerne holder sig saftige i dagevis netop pga af sesamfrøene, men også pga. af den lille gærmængde.
Et par dage efter bagning smager de også skønt flækket og ristet og eventuelt med en tyk skive ost eller skiver af pålægschokolade… Mums…
Koldhævede sesamboller
Koldhævede sesamboller
Ingredienser
- 6 dl kold vand
- 15 g gær
- 7,5 dl hvedemel
- 2 dl havregryn
- 3 dl grahamsmel
- 1 dl sesamfrø
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker eller honning
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand
- Tilsæt hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og havregryn. Ælt kort og kom sukker og salt ved.
- Ælt nu dejen til den slipper kanterne- på en køkkenmaskine tager det cirka 2 minutter.
- Kom et klæde over og sæt i køleskabet i ca. 8 timer.
- Tænd ovn på 235 grader over og undervarme
- Med to spiseskeer sættes cirka 12 klatter boller. Drys evt med lidt ekstra sesamfrø(kan undlades)
- bagepladen sættes i midten af ovnen, så snart pladen er fuld og ovnen helt varm. Bages i ca. 15 min til gyldne og sprøde
- Tip. Har du en dampovn kan der med fordel sættes dampfunktion på. Mellem eller høj damp.
Andre opskrifter på hjemmebagte boller
Koldhævede rugboller, Koldhævede hvedeboller, Koldhævede fuldkornsboller
Lyst til mere madinspiration?
Så er du meget velkommen til at gøre ligesom mange andre før dig allerede har gjort. De har nemlig(selvfølgelig helt kvit og frit) skrevet sig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det gøres blandt andet på forsiden.
Jeg håber vi høres ved?
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer