Boller med fuldkornshvedemel

Opskrifter på brød

Boller med fuldkornshvedemel. Luftige og lette boller med fuldkornshvedemel, som oven i købet er nemme at lave og holder sig friske i et par dage på køkkenbordet.

De her boller er sådan et miks mellem bløde og luftige boller og boller med fuldkorn. Altså et miks  vi egenlig er godt tilfredse med herhjemme. Bollerne får stadig bid og fibre, men er stadig luftige og lette i konsistensen. At de samtidig er nemme at lave og ikke kræver lang hævetid er lidt win- win. De er for eksempel gode i madpakken, som tilbehør til vintersuppen eller til morgenbordet i weekenden. Eller hvor du foretrækker det 🙂

Fuldkornsboller

Boller med fuldkornshvedemel

Boller til børn

Det slog mig lige, at 5 stk. 12-13 årige unger(heraf de 3 af dem drenge) kan spise en del mad. Der kom fem af dem på besøg til det vi kalder madgruppe, hvor børnene skiftes til at have en gruppe fra klassen hjemme og spise sammen.

Nå, men brød havde jeg egentlig ikke sørget for at der var, så pludselig fandt jeg ud af at det skulle gå lidt stærkt med at få bagt noget! Her passede denne her nemme opskrift på boller med fuldkornshvedemel rigtig godt. Bollerne hæver kun 2 x 30 minutter og skal også blot bages i cirka 20 minutter i ovnen. Så på en god times tid har man de her lækre boller, som endte med at blive noget af en hitter, med smør og pålægschokolade.

 

Boller med fuldkornshvedemel

 boller med fuldkornshvedemel

Boller med fuldkornshvedemel

Boller med fuldkornshvedemel

Saftige boller med fuldkornshvedemel. Nem ospkrift på lækre boller, som holder sig saftige længe.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 35 min
Antal: 18 boller

Ingredienser

 • 5 dl. lunken vand
 • 25 gram gær(en halv pakke)
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. groft salt
 • 2 tsk. sukker(eller 2 tsk. honning)
 • 210 gram fuldkornshvedemel(svarer til 3 dl)
 • 620 gram hvedemel(svarer til 10 dl. hvedemel)
 • (evt. 1 pisket æg til pensling)

Fremgangsmåde

 • Opløs gær i det lune væske. Kom salt, sukker, olie, fuldkornhvedemel i og ælt. Kom nu hvedemel ved og ælt til en let fugtig dej. Kom klæde over og hæv i 30 min.
 • Med to spiseskeer sætter ca. 18 boller på en bageplade. De bager lidt ind i hinanden, men det gør intet. Lad hæve under klæde i 30. min.
 • Pensl evt. hver bolle forsigtigt med pisket æg og drys evt. en smule fuldkornshvedemel over hver bolle. Sæt ovnen på 210 grader og bag pladen med boller i ca. 20 min. til de er gyldne og lyder hule, når der bankes let på undersiden af en bolle. Afkøl gerne på en rist og servér.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Kærnemælksboller, saftige boller med græskarkerner, Grovboller med kærnemælk og kerner

Tip:

Jeg synes både det giver lidt bid og ser dekorativt ud, hvis du pensler bollerne med lidt fløde eller pisket æg og herefter drysser lidt fuldkornshvedemel over inden bagning.

De er lækre og saftige de her boller, men hvis du har bedre tid kan du også lave samme portion, hvor du blot halverer gærmængden og sætter dejen i køleskab natten over eller ihvertfald lader den hæve i minimum 8 timer på køl, så gæren har tid til at udvikle sig. Og ellers bare tilbereder dem som ovenstående. Når bollerne skal spises med det samme er det ikke så vigtigt, hvor længe de holder sig saftige. Men spiser du dem over et par dage, får du her en bolle, som holder sig saftige lidt længere på grund af den mindre gærmængde…

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

3 Kommentarer

 1. Mette

  5 stars
  Nemme og gode

  Svar
 2. Nina

  Jeg har lige bagt dine boller i går og NØJ de smager godt. Laver 2. omgang nu mens min lille dreng sover. han er 2 år og elsker dem også. Vi brugte smeltet smør i stedet for olie, da vi ikke havde mere tilbage. Virkede også perfekt.

  Svar
  • Benedicte

   Hejsa:o) Det er jeg så glad for at høre- dejligt I kunne li´ dem. Mange hilsner Benedicte

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest