Boller med fuldkorns-hvedemel

Boller med fuldkornshvedemel. Det slog mig lige, at 5 stk. 12-13 årige unger(heraf de 3 af dem drenge) kan spise en del mad. Der kom fem af dem på besøg til det vi kalder madgruppe, hvor børnene skiftes til at have en gruppe fra klassen hjemme og spise sammen.

Nå, men brød havde jeg egentlig ikke sørget for, så det skulle gå lidt stærkt med at få lavet noget.. Her passede denne her nemme opskrift rigtig godt. Bollerne hæver kun 2 x 20 minutter og skal også blot 20 minutter i ovnen. Så på en god times tid har man de her lækre boller, som endte med at blive noget af en hitter, med smør og pålægschokolade på. Sæt i gang!

opskrift på boller med fuldkornshvedemel

nemme og hurtige luftige grovboller med hvedemel og fuldkornshvedemel

Boller med fuldkornshvedemel:

(ca. 10-12)

5 dl lunken vand

20 gram gær

1 spsk olie

1 tsk salt

10 dl hvedemel

3 dl fuldkornshvedemel

 

 

Sådan laver du boller med fuldkornshvedemel :

  • Start med at opløse gære i den lunkne vand.
  • Tilføj salt, olie og melet. Dejen skal være let fugtig.
  • Lad dejen hæve i 20 minutter.
  • Rør den hurtig igennem og sæt i 10-12 boller på bagepapir. Brug eventuelt to skeer, så slipper du  for beskidte fingre.
  • Lad nu dejen hæve i 20 minutter, mens du varmer ovnen op på 220 grader. Sæt dem ind i midten af ovnen. de første 15 minutter på  de 220 grader – og de sidste 5 på 200 grader .

Lyst til flere boller? Hvad med den her opskrift:

nemme og saftige boller med græskarkerner

Tip:

Jeg synes både det giver lidt bid og ser dekorativt ud, hvis du pensler bollerne med lidt fløde eller pisket æg og herefter drysser lidt fuldkornshvedemel over inden bagning.

De er lækre og saftige de her boller, men hvis du har bedre tid kan du også lave samme portion, hvor du blot halverer gærmængden og sætter dejen i køleskab natten over eller ihvertfald lader den hæve i minimum 8 timer på køl, så gæren har tid til at udvikle sig. Og ellers bare tilbereder dem som ovenstående. Når bollerne skal spises med det samme er det ikke så vigtigt, hvor længe de holder sig saftige. Men spiser du dem over et par dage, får du her en bolle, som holder sig saftige lidt længere på grund af den mindre gærmængde…

 

Follow:

2 Comments

  1. 12. maj 2018 / 19:12

    Jeg har lige bagt dine boller i går og NØJ de smager godt. Laver 2. omgang nu mens min lille dreng sover. han er 2 år og elsker dem også. Vi brugte smeltet smør i stedet for olie, da vi ikke havde mere tilbage. Virkede også perfekt.

    • Benedicte
      Forfatter
      13. maj 2018 / 21:17

      Hejsa:o) Det er jeg så glad for at høre- dejligt I kunne li´ dem. Mange hilsner Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.