Boller med kefir som får en dejlig saftig krumme fra kefir; Den er også med til at give både smag og få dit hjemmelavet bagværk til at holde sig frisk i dagevis. Bollerne kan også fryses ned og kan ristes et par dage efter at de er lavet. Så bliver de som nybagte igen!
Bollerne hæver på køkkenbordet og i alt i knap en time. Derfor er de relativt hurtige at lave. Vil du se opskriften?
Så kommer den lige her. Bagværk med kefir.
Boller med kefir
Boller med kefir
Ingredienser
- 50 gram gær
- 6 dl. kefir
- 1 dl. varm vand
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 500 gram hvedemel
- 300 gram grahamsmel
- 125 gram solsikkekerner
- evt kerner eller hvedeklid til drys
Fremgangsmåde
- Opløs gær i kefir og det varme vand.
- Ælt nu øvrige ingredienser sammen med væden og ælt ved håndkraft eller køkkenmaskine. Jeg anbefaler en køkkenmaskine, for dejen har godt at blive æltet i ca. 5 min.
- Lad dejen hæve i 45 - 50 min. under et klæde på køkkenbordet.
- Slå dejen let ned og sæt nu ca. 20 boller(dejen er let fugtig) på to bageplader.
- Stænk lidt vand på hver bolle og drys med lidt kerner eller hvedeklid. Lad efterhæve i 15 minutter til ovnen varmer op til 205 grader(varmeluft). Bag bollerne i ca. 12-14 min. til gyldne, duftende og sprøde .
Noter
Andre opskrifter
Nem og saftig chokoladekage med kefir, havregrød med kefir
Frisk på flere opskrifter på hjemmebag
Så er du velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig. Håber du har lyst?
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer