Lækre boller med kefir

Brunch, Opskrifter på brød

Boller med kefir som får en dejlig saftig krumme fra kefir; Den er også med til at give både smag og få dit hjemmelavet bagværk  til at holde sig frisk i dagevis. Bollerne kan også fryses ned og kan ristes et par dage efter at de er lavet. Så bliver de som nybagte igen!

Bollerne hæver på køkkenbordet og  i alt i knap en time. Derfor er de relativt hurtige at lave. Vil du se opskriften?

Så kommer den lige her. Bagværk med kefir.

Boller med kefir

Boller med kefir

Boller med kefir

Bagværk med kefir - en opskrift på grove og lækre boller med kefir og grahamsmel.
Print opskrift Pin opskrift
1 time 30 minutter
Antal: 20 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl. kefir
  • 1 dl. varm vand
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 300 gram grahamsmel
  • 125 gram solsikkekerner
  • evt kerner eller hvedeklid til drys

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i kefir og det varme vand.
  • Ælt nu øvrige ingredienser sammen med væden og ælt ved håndkraft eller køkkenmaskine. Jeg anbefaler en køkkenmaskine, for dejen har godt at blive æltet i ca. 5 min.
  • Lad dejen hæve i 45 - 50 min. under et klæde på køkkenbordet.
  • Slå dejen let ned og sæt nu ca. 20 boller(dejen er let fugtig) på to bageplader.
  • Stænk lidt vand på hver bolle og drys med lidt kerner eller hvedeklid. Lad efterhæve i 15 minutter til ovnen varmer op til 205 grader(varmeluft). Bag bollerne i ca. 12-14 min. til gyldne, duftende og sprøde .

Noter

Tip.
De færdigbagte kefirboller kan fryses ned i op til 3 måneder og tages op efterhånden som de skal bruges. I et tætlukket pose kan de holde sig friske et døgns tid i stuetemperatur. De er også velegnet til at tø op i mikroovn eller ristet på en toaster. 

Andre opskrifter

Nem og saftig chokoladekage med kefirhavregrød med kefir

Boller med kefir

Frisk på flere opskrifter på hjemmebag

Så er du velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig. Håber du har lyst?

Mange hilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest