Rødbedeboller med rugmel kan lyse selv den mørkeste madpakke eller borddækning op.
Udover sundheden i rødbederne er de også dejlig mættende, grove, men samtidig saftige. Rødbederne har samme effekt som f.eks.revne æbler og gulerødder og gør bagværket dejligt saftigt. Jo mere du fintriver dem, desto mere gennemrøde bliver de- og jo mere børnevenlige er min erfaring. Altså jo mindre stykker -desto bedre.
Rødbedeboller med rugmel
Skønne boller med rødbeder og rugmel
Ingredienser
- 50 gram gær
- 4 dl kærnemælk
- 1 spsk. salt
- 2 dl lunken vand
- 250 gram revet rødbeder
- 185 gram rugmel
- 800 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Skræl rødbeder. Riv på den fine eller mellemfine del af rivejernet.
- Opløs gær med kærnemælk og vand. Tilsæt salt.
- Kom de revne rødbeder i og rør rundt inden du tilsætter rugmel. Tilsæt nu løbende hvedemel. Måske du skal holde lidt igen med lidt af melet eller evt. tilsætte lidt mere. Mel er forskelligt.
- Lad dejen hvile under et viskestykke i 40 min.
- Form nu ca. 20 boller og fordel på to bageplader med bagepapir. Læg igen et viskestykke over og lad bollerne hvile i ca. 35 min. Tænd ovnen på 180 grader varmeluft/ 200 grader ved almindelig ovn.
- Bag I ca. 15 min. til bollerne lyder let hule, når der bankes let i bunden af bollerne.
Med fuld smæk på farverne i de her rødbedeboller er der ihvertfald ikke kedeligt at spise sundt, vel? Jeg tænker sågar at de ville være super til en pigefødselsdag, hvor man kører pink farvetema. Farverne svigter ihvertfald ikke og gør dem bare festlige at se på uden rigtig at smage igennem.
Rødbeder er lidt en efterårsspise, men da de kan købes året rundt spiser jeg dem næsten lige så gerne i mart som i oktober. Rødbeder indeholder bland andet jern- og c vitamin og skulle eftersigende være godt for leveren(men det er vist ikke bevist). Indtager du rødbeder skal du ikke blive nervøs om du tisser rødt! Det farver hele systemet!
Retter med rødbeder:
Råkost med rødbede og ristede mandler
eller
0 kommentarer