Koldhævede boller med speltmel og tipo 00 er en favorit herhjemme. De er noget så nemme at lave og smager virkelig forrygende på morgenbordet.
Kombinationene af tipo 00 mel og speltmel er god, for det giver et godt match. Speltmel har en rigtig god bageevne, men ikke så højt indhold af gluten, hvilket tipo 00 til gengæld har. Det til sammen giver sprøde rustikke boller.
Koldhævning af bollerne med speltmel og tipo 00 mel fremhæver smager i bollerne, da dejen får tid til at udvikle sig. Bollerne er helt perfekt på morgen eller brunchbordet eller såmænd også til aftensbordet. Her smager de skønt som tilbehør til fx. suppen eller gryderetter.
Så her kommer en god opskrift på koldhævede boller med speltmel og tipo 00 mel. Nem og enkelt bagværk. Jeg er vild med det!
Velbekomme
Boller med speltmel og tipo 00
Koldhævede tipo 00 og speltboller
Ingredienser
- 10 gram gær
- 4 dl. kold vand
- 350 gram tipo 00 mel
- 200 gram speltmel
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk. olie
Fremgangsmåde
- Opløs gær og vand
- Kom olie, salt og mel ved. Lad nu gerne en køkkenmaskine gøre arbejdet og lad dejen ælte i ca. 10 min på lav hastighed(men du kan også bruge håndkraft)
- Lad hæve på køl i ca. 8 timer
- Med en spiseske sættes nu ca. 8 klatter.
- Sæt ovnen på 220 grader. Når bollerne har efterhævet i ca. 15 min. sættes de i midten af ovnen. Gerne med dampfunktion hvis den har. På høj damp. Alternativt kan der sættes et fad med vand i bunden af ovnen, for tæt på samme resultat.
- Bag I midten af ovnen i ca. 15 min til gyldne
Andre opskrifter på hjemmebagte boller
Koldhævede squashboller, Langtidshævede yoghurtboller og mange mange flere. Og de andre opskrifter på hjemmelavet boller finder du for eksempel ved at søge på boller i søgefeltet.
For det er lykken at bage og det er lykken, når duften af hjemmebag spreder sig i køkkenet. Det er jo næsten lige så nemt(og måske lettere) at bage bollerne selv, end det er at køre til bageren efter boller!
Der er en vis tilfredshed over at gøre det selv og jeg laver ofte gerne dobbeltportioner af mine hjemmebagte boller. Så fryses de ned og tages op løbende, som der er behov for det. Børnene og jeg selv tager dem gerne med i madpakken. Lige præcis de her koldhævede boller med tipo 00 og speltmel kan nemlig fyldes med lige det du foretrækker. Fra det søde til det salte pålæg.
Jeg håber du vil give dem et forsøg, når ånden kommer over dig og du får lyst til hjemmebagte boller
God bagelyst 🙂
0 kommentarer