Langtidshævede yoghurtboller med kerner og grahamsmel. Dejen langtidshæver på køkkenbordet og det er praktisk af flere grunde. Det sparer plads, for det kan søreme være svært at finde plads i køleskabet til den der store hæveskål, ikke. Og så kan man spare på mængden af gær. Det giver nogle yoghurtboller som holder sig saftige i flere dage.
I den her opskrift på yoghurtboller kommer jeg en helt klassisk yoghurt naturel i bolledejen. Der findes flere mærker yoghurt naturel med forskellig fedtindhold. Hvad du vælger kommer ikke så nøje.
Langtidshævede yoghurtboller
Langtidshævede yoghurtboller
Ingredienser
- 10 g gær
- 8 dl yoghurt naturel
- 2 dl køllig vand
- 1,5 tsk groft salt
- 2 dl solsikkekerner
- 16 dl hvedemel
- 2 dl grahamsmel
Fremgangsmåde
- Røres sammen
- Sæt på køkkenbordet i ca. 8 timer med klæde/låg over
- Tænd ovnen på 250 grader ved varmeluft. Sæt ca. 20 klatter fordelt over to bageplader med bagepapir
- Bages en plade af gangen i ca. 10 min- herefter skrues ned på 225 grader og bages færdigt i ca. 10 min til sprøde og gyldne
- Tip. Har du en dampovn han ovnen sættes på mellemdamp
Andre opskrifter på hjemmebagte boller
For lad os lige være ærlige her. Hjemmebagt holder. Og der findes ikke noget meget skønnere end at hive en pladefuld nybagte boller ud af ovnen vel? Top køkken hygge.
Vil du finde flere opskrifter på boller som du kan bage hjemme hos dig selv. Ja så kan du se finde nogle af mine egne favoritter på langtidshævede boller lige her:
Koldhævede sesamboller, Koldhævede rugboller eller hvad med de her Koldhævede skagenslapper
Ønsker du flere opskrifter er du velkommen til at gøre som mange andre før dig. De har nemlig skrevet sig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det er helt kvit og frit og gøres i boksen på forsiden.
Mange hilsner fra Benedicte
Jeg var på jagt efter en ny opskrift på boller, og jeg er virkelig glad for denne! Jeg tilsætter 1 dl. hørfrøkerner + 3 groftrevne gulerødder. Nem opskrift og lækre boller.
Hvor er det dejligt at opskriften kunne bruges – det glæder mig meget.
Og super tip med gulerødder og kerner. Det tip er hermed givet videre 😊
Hilsen Benedicte