Broccoli frikadeller. Fire ingredienser. Det er hvad der skal til for at lave nogle sprøde og ret lækre broccoli deller.
De kan serveres som tilbehør, til kød og fiskeretter eller serveres som du ville servere klassiske frikadeller. Med en god dip, som fx. den her (chilimayo dip), ovnbagte grøntsager, salat og et godt brød, bliver det et helt hæderligt og mættende måltid.
De vegetariske broccoli deller er samtidig ret nemme at lave og tager rundt regnet cirka 30 minutter at lave fra start til slut.
Broccoli frikadellerne steger i lidt olie og får en sprød og gylden overflade.
Broccoli frikadeller
Broccoli frikadeller
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 1 stk. stort broccolihoved (eller to små)
- 1 dl. revet parmesan
- 5 spsk. hvedemel (med top)
- salt og peber
- olie (til stegning)
Fremgangsmåde
- Riv broccoli groft på et rivejern eller mandolinjern.
- Vend med æg, mel, parmesan og krydr med salt og peber.
- Form i let flade frikadeller og steg gyldne i olie i et par minutter på hver side.
Vegetariske alternativer
Herhjemme er der gerne mange grønne alternativer til de mere kødrige retter efterhånden. Jeg har erfaret, at vi i familien kan minimere vores kødforbrug væsentlig ved at have mange alternativer på spisebordet. En bonus er, at vi ganske enkelt sidder længere ved bordet, når der er flere slags minisnacks at napse løs af. Og hvis du, ligesom jeg, kender til lysten til at snacke længe efter, at man egenlig er mæt, ja så kan jeg anbefale dig, at have de grønne alternativer stående.
Mine teenagedrenge er endnu ikke overbevist over lyksalighederne ved alle mine grønne alternativer, men jeg fornemmer at det kommer. Indtil da er der altid skåle med diverse grøntsager, som gnavegrønt stående. Sunde og sprøde alternativer til altid sultne teenagere.
De groftrevne broccoli frikadeller er ganske hurtige at røre sammen. For en spicy udgave kan du vælge at tilsætte tørret chili til opskriften.
For broccoli frikadeller som er knap så grove, kan du vælge at fintrive eller blende broccolien inden den vendes med de øvrige ingredienser.
Tak fordi du læste med – det gør mig super glad. Du er velkommen til at skrive en kommentar på opskriften, når den er prøvet af. På den måde kan andre se at opskriften er afprøvet (og godkendt?)
Bedste madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer