Broccolisalat er jo altid godt, men ofte er det også en lidt fed omgang. Det er det her så ikke i den her opskrift på broccolisalat med skyr, da creme fraiche er skiftet ud med skyr.
Den er frisk og lækker og får bid fra både solsikkekerner og æbletern og jeg synes virkelig ikke at der er noget meget bedre end den sunde grønne broccoli, som dampes let, så den beholder farve og bid og vendes med en cremet dressing med skyr.
Ingen yderligere introduktion, her kommer opskriften på en broccolisalat med skyr
Broccolisalat med skyr
broccolisalat med skyr
Ingredienser
- 1 stk. broccolihoved- mindre stykker
- 200 g skyr naturel
- 5 spsk mayonnaise (ex. helmann)
- 1 stk æble - i små tern
- 70 g solsikkekerner - ristet let gyldne i et par min. på en tør pande(gem lidt til servering)(gem lidt til servering)
- 50 g bacontern(gem lidt til servering)
- 70 g rosiner eller tranebær
- 1 stk rødløg(lille finthakket rødløg)
- 1/2 stk citron- saften heraf
- salt og peber
- 1 tsk honning til at søde med
Fremgangsmåde
- Kom buketter af broccoli i en gryde og damp under låg i ca. 1 min. Tag låget af og hæld vandet fra.
- Kom bacontern på en tør pande og steg gyldne - det kan tage lidt tid. Kom på køkkenrulle, sådan at fedtet suges fra
- Rør dressingen sammen og smag til. Vend forsigtigt broccolibuketterne i dressingen og top med lidt bacontern og solsikkerne
Noter
Andre opskrifter på grøntsager, så kan du se nogle af mine bud lige her:
Ovnbagte grøntsager eller her
https://benedictesmad.dk/ovnbagte-beder/
Eller du er meget velkommen til at skrive din mail op under abonner på blog på forsiden. På den måde får du en besked i mailbakken, når der er nyt herinde fra.
Måske vi høres ved,
Benedicte
0 kommentarer