Ovnbagte grøntsager – ikke så mange dikkedarer, bare grøntsager bagt i ovnen med krydderurter og olie. Det er en af de gode måder man nemt kan få flere af de sunde grøntsager indenbords, på en nem og fedtfattig måde.
Når ovnen alligevel er er i gang er det oplagt at sende en plade med grøntsager ind samtidig.På den måde minimerer man både med energien, men også på opvasken. Og det er jo slet ikke så værst, vel?
I princippet kan du bruge de grøntsager som du har liggende i køleskabet. Mit valg af squash, asparges og peberfrugter er blot fordi, at det ofte er de grøntsager jeg har herhjemme. Champignoner, skiver af aubergine, spidskål(i både) er også meget oplagte at bruge.
Ovnbagte grøntsager
Grøntsager i ovn
Ingredienser
- 1 stk. squash(i skiver)
- 2 stk. peberfrugter(i grove både)
- 1 bundt asparges
- god madolie
- lidt soyasauce(kan evt. pensles på squash, men kan undlades)brug ikke salt, hvis du kommer soya på.
- 200 gram bacon i skiver(kan undlades)
- flagesalt og friskkværnet peber
- tørrede krydderurter, fx. tørret timian, rosmarin, provence eller estragon
Fremgangsmåde
- Rens grøntsager og kom på en bageplade.
- Skær i skiver eller stave, som vist på billede. Pensl med olie, flagesalt og peber. Drys med tørrede krydderurter. Bruges asparges kan der rulles baconskiver omkring. Men de kan laves uden, hvis du foretrækker en vegetarisk udgave.
- Kom i en ovn, varmet op til 180 grader (varmeluft) eller 200 grader alm. ovn.
- Bages i ca. 30 - 40 minutter til grøntsagerne er møre og gennemstegte.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Nem pastaret med grøntsager, Madtærte med hytteost og grøntsager, Buddha bowl med grøntsager
0 kommentarer