Broccolisalat med creme fraiche og bacon
Det er klassikeren i det danske køkken, som jeg laver igen og igen. Jeg kan spise den som slik! Er du frisk?
Broccolisalat med creme fraiche
Broccolisalat
Ingredienser
- 1 stk. broccolihoved(i små buketter)(ca. 500 gram)
- 1/2 stk. rødløg
- 6 spsk. solsikkekerner
- 150 gram bacontern
- 5 spsk. tranebær eller rosiner
- 3 spsk. rødløg(finthakket)
dressing
- 2 dl. creme fraiche(gerne 9 %)
- 2 tsk. hvid eddike
- flagesalt og peber
- 1 spsk. citronsaft
- 1 nip sukker
Fremgangsmåde
- Rist bacon sprød på en bageplade med bagepapir til bacon er gylden og sprød. Afkøl på en tallerken med køkkenrulle.
- Skær Broccoli i en gryde med en smule vand i bunden. Damp under låg i 1 minut. Hæld vandet fra og afkøl. Kom i en skål eller fad.
- Rør dressing sammen ogg vend forsigtigt med den afkølede broccoli.
- Vend nu rosiner/tranebær, bacontern, finthakkede rødløg og solsikkekerner i salaten og servér.
Klassisk broccolisalat
Den er så ganske simpel den her opskrift på broccolisalat med bacon og rødløg. Det er efterhånden ved at være en klassiker i de danske køkkener nok fordi blandingen er så ganske skøn. Det sprøde, søde, salte og sunde på én gang. Du kan servere broccolisalaten som tilbehør til de fleste retter fra fjerkræ, en bøf eller fisk.
Den er også aldeles velegnet som en del af en buffet. Lav rigeligt. Salaten er populær og skal nok blive spist.Er der rester kan den holde sig på køl til dagen efter.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Ovnbagt broccoli, broccolisalat med skyr
0 kommentarer