Brød med fin brød dekoration –  så smukt at sende på bordet og samtidig ganske nemt at lave. Dekorer brøder med de krydderurter du har liggende og eventuelle grøntsager du har. På den måde kan man variere både smag og udtryk på hvert brød. 

 

Brød dekoration

Krydderurter til brød dekoration

Sådan ser det bagte brød ud. De grønne blade vil altid falme når de varmes op, men det gør intet for udtrykket synes jeg. Jeg selv har et urtebed med alverdens krydderurter. Rosmarin og timian kan nydes året rundt, salvie og estragon er desværre kun en sommerfornøjelse. Så dekorer ud fra hvad du måtte have.

Blomster foccacia

Brød dekoration

Brød dekoration

Opskrifter som er gode til at pynte med blomster og øvrige grøntsager. Jeg bruger altid koldhævet brød eller bolledej til de brødværk jeg ønsker at bruge. Bruger jeg en gærdej med høj mængde gær i, risikerer man et brød som hæver stort og de urter man dekorerer med ganske enkelt forsvinder i brødet som det hæver under bagning. Derfor har jeg eksperimentet mig frem til, at det ganske enkelt er de koldhævede deje som fungerer bedre.

Du har måske allerede dit favoritdej, som fungerer for dig? Så bruger du den. Ellers har jeg her nogle opskrifter jeg kan anbefale.

Bruger du en opskrift på koldhævet bolledej kan du i stedet for tilberede den som et koldhævet brød. Bagetiden vil typisk skulle fordobles. Fyldet, altså krydderurter, tomater, peberfrugter og lignende kommer på netop inden brødet sendes i ovnen. Brødet kan bages på en bageplade beklædt med bagepapir eller komme i en bageform eller springform(30 cm i diameter), som jeg har benyttet på billedet her.

Opskrifter du kan bruge til at lave en brød dekoration med:

Verdens bedste koldhævede brød uden surdej,

Koldhævede grovboller med fuldkornshvedemel,

Saftige boller med kærnemælk – koldhævede

 

Brød dekoration

Benedictes mad på instagram og andre sociale medier.

Du kan finde mine nyeste opskrifter på både instagram, Facebook, pinterest og selvfølgelig herinde på bloggen. Her er du også velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig 🙂

Ses vi?

Mange hilsner, 

Benedicte 

Brød dekoration

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest