Quinoasalat med feta. Vild med de sunde quinoafrø, som er den rene superfood?
Det er jeg! De små frø smager ikke af så meget i sig selv, men blandes de med sprøde og friske grøntsager og vendes med en mild dressing? Så smager den sunde quinoasalat af så meget mere.
Sådan laver du den. Den er enkel og nem og er ikke så tidskrævende. Velbekomme!
Quinoasalat med feta
Quinoasalat med feta
Ingredienser
- 2 dl. quinoa
- 5 dl. grofthakket salat(romainesalat er god til)
- 1 dl. ærter(nybælgede ved sæson ellers optøede)
- 1,5 dl. grove fetatern
- 3 spsk. finthakkede rødløg
- 1 stk. frisk chili(uden kerner og finthakket) (kan undlades)
dressing
- 1 stk. citron(saften heraf)
- 4 spsk. god olie ex. raps eller oliven)
- flagesalt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Kog quinoa efter anvisning på pose.
- De afkølede quinoa vendes med salat og ærter og toppes med feta og chili(kan undlades)
Dressing
- Rør citronsaft med olie og smag til med salt og peber.
- Kom over quinoasalaten ved servering.
Flere salater:
Jeg har en stor svaghed for salater og serverer ikke så gerne et måltid uden en salat. Sker det en sjælden gang imellem bliver det bemærket af mand og børn. Altså intet måltid uden. Når man er ekstrem madglad som jeg(og resten af familien)og elsker at sidde længe ved bordet, så er det slet ikke en dum idé at have salater til maden. Så er der altid lidt at gnaske i, selv når maven egenlig er fuld!
Her er bare et udsnit af nogle af mine bedste salater:
I sommerhalvåret:
Sommersalat med rugbrødschips, Salat med friske abrikoser og vandmelon, Nem grøn sommersalat
I vinterhalvåret:
Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat, Sprød salat med spinat og mozarella, Sprød salat med blomkålsris….
0 kommentarer