En buddhabowl med laks og grøntsager en en næringsrig og dejlig sund skål spækket med smag og sunde ingredienser. Det er en perfekt portion aftensmad eller mættende frokost til de dage, hvor du vil være ekstra god ved dig selv.
En Buddhabowl med laks tager mindre end 30 min. at lave, men det til trods så er det en mættende og lækker portion som giver dig alt det gode på én gang. Lav en hjemmelavet soya-mayo dressing eller brug din egen købeversion. Men en dressing på toppen er altså prikken over i´et.
I princippet kan du variere i både frugt og grøntsager og udskifte lidt efter hvad dit køkkenskab indeholder. Så betragt den her buddhabowl opskrift som inspiration i stedet.

buddha bowl med laks og grøntsager
Buddhabowl med laks
buddha bowl med laks
Ingredienser
- 2 stk håndfulde spidskål - fintsnittet
- 1 dl couscous(tilberedt)
- 1 stk peberfrugt- i strimler
- 1/6 dele af en ananas- i mindre stykker
- 1 dåse kikærter
- 3 tsk løgpulver
- 2 tsk røget paprikapulver
- 4 spsk smuldret feta
- 1 dl edamamebønner
- 1 håndfuld feldsalat
- 2 stk citronbåde
- 4 spsk rødløg-finthakket
- 1/2 stk agurk - finthakket
- 4 spsk ristede sesamfrø
- 2 stk laksefiletter(a´ca. 130 gram)
Soya-mayo dressing
- 4 spsk god mayo(fx. helmann)
- 1 spsk soyasauce
- 1,5 tsk sesamolie
- 1 tsk riseddike(eller alm. eddike)
- 1 nip sukker
- 1 tsk. sød chili sauce
- 1 nip stærk chiliflager
- evt. lidt vand for en mere lind dressing
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader ved varmeluft. Dræn kikærterne og skyl. Tør i køkkenrulle. Kom på en bageplade og sprøjt med olie, spidskommen, løgpulver. Kom i ovnen og bag til gyldne og sprøde i ca. 25 min. Vend undervejs.
- Sesam ristes på en tør pande et par minutter til de popper og bliver let gyldne. Afkøl
- Kog cous sous efter hvilken slags du bruger. Afkøl og brug to gafler til at skille ad.
- Krydr laksefiletter med salt og peber på skindsiden. Steg fisken på skindsiden i olie/smør i ca. 12-14 minutter på lidt over mellemvarme. Vend kort til sidst så kødsiden får lidt farve.
- Snit spidskål og giv kålen et kram imellem hænderne. Fordel i en skål. Kom nu vårsalat i. Fordel øvrige ingredienser i skålen. Kom laks og kikærter i salaten og drys med ristede sesamfrø. Fordel soya-mayo dressing over og servér
Soya- mayo dressing
- Rør ingredienserne sammen og spæd op med lidt vand for en mere flydende dressing
Er du lige i humør til endnu flere fristende og lækre buddhabowl, så kan du se mer eloge her. De frister med deres indhold af protein fra enten fisk eller fjerkræ, fibre og farverige frugter og grøntsager som er spækket med antioxidanter. Jeg er fan! Med en lækker dressing som den her, som indeholder både soya og mayo, ja så får du en umamifuld dressing som derfor stiller en mere tilfreds. Voila!
Flere opskrifter
0 kommentarer