Chiagrød med mango yoghurt. Super læks lille sag med blot to ingredienser. Se det er da nemt. Vend mango yoghurt med chiafrø, sæt på køl i minimum 8 timer(for eksempel natten over) og glæd dig til et lækkert lille måltid.
Jeg er vild med chiafrø og laver det i perioder ganske ofte. Så kommer jeg lige væk fra det og pludselig…. så kan jeg mærke at det er tid til chiagrød igen.
Det lille chifrø er spækket med sunde sager, for eksempel omega tre fedtsyrer. Det er ren magi som det lille hårde frø suger væden til sig, svulmer op til en blødt lille frø og efterladen en fast grød.
Chiafrø kan blandes med alverdens ting. Fra yoghurt, græsk yoghurt, soya-havre-mandel-mælk. Chiafrø med mango yoghurt er til den søde side og fungerer nærmest som et lille sødt mellemmåltid eller også som en anderledes dessert efter et let måltid mad.
Godt smager det ihvertfald. Næste projekt er at lave en mango yoghurt selv ved at purere frisk mango og vende det med yoghurt naturel inden det blandes med chiafrø. Det skal prøves!
Anyway. Nu er vi ved denne chiagrød med mango yoghurt. Sådan gør du:
Chiagrød med mango yoghurt
Ingredienser
- 4 spsk chiafrø
- 2 dl mango yoghurt
Fremgangsmåde
- Vend chiafrø med mango yoghurt. Kom på to glas med låg. Sæt på køl i minimum 8 timer, så chiafrøene kan svulme op.
Chiafrø
Mango yoghurt kan sikkert købes i de fleste dagligvarebutikker. Jeg bruger en jeg fandt i Kvickly https://mad.coop.dk
Du kan variere din chiagrød med din foretrukne yoghurtsmag. Jeg er ret sikker på at de fleste smage kan fungere lige så godt. Bruger du en naturel kan du søde den ved at komme masser af friskskåret frugt og måske tørret frugttern også.
Laver jeg salater kan jeg godt finde på at toppe salaten med chiafrø. Det smager godt og giver en sprødhed.
Anyway, vil du se flere opskrifter på chiagrød?
Tjek den her ud. Den er med kefir, som er et fermenteret mælkeprodukt tilsat gær- og bakteriekultur. Den skulle være spækket med Calcium og være god for tarmene.
Eller tjek den her salat ud, som er toppet med de sjove små frø. Sammen med rødbeder og appelsin er det en skøn mundfuld. Prøv selv.
råkost med rødbeder og chiafrø
KH. Benedicte
0 kommentarer