Chokoladekage med olie – nem

Opskrifter på kager

Chokoladekage med olie – nem kage opskrift. Det er det rene mums og det er nemt og det er en chokoladekage med olie i stedet for smør.

Resultatet  er en herlig, svampet og enkel chokoladekage. Kagen smager skønt i sig selv, men aller bedst når den toppes med en klassisk glasur af flormelis eller den her vildt lækre og tykke glasur, som jeg så ofte rører sammen og kommer på en klassisk chokoladekage eller kanelkage: Opskrift på tyk og cremet kageglasur

 

 

Chokoladekage med olie

En dejlig og skøn chokoladekage, som bliver så tilpas svampet og fugtig og tilmed tager den lille sum af godt og vel fem minutter at røre sammen. Lækkert ikke?

Chokoladekage med olie – nem kage opskrift

Chokoladekage med olie

Svampet og lækker chokolade kage med olie i stedet for smør. Er du glad for kager vil du blive glad for den her opskrift. Den er ganske nem og smører du kagen med en lækker glasur - frosting får du det bedste resultat.
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 1,5 dl. smagsneutral olie
  • 250 gram sukker
  • 260 gram hvedemel
  • 7 spsk. kakaopulver
  • 1 knivspids salt(ganske lidt)
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2,5 dl. væde fx. vand, mælk, appelsin eller æblejuice.

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200 grader (180 grader varmeluftr)Pisk æg, olie og sukker. Vend mel, kakaopulver med natron og bagepulver.
  • Pisk melblandingen med æggemassen, vanillesukker og væden.
  • Kom kagen i en smurt springform eller beklædt med bagepapir.
  • kom i midten af ovnen på de 200 grader(eller 180 grader varmeluft) i ca. 35 min.

Noter

Note.
Bager du den her svampede chokolade kage med olie bør du bruge en smagsneutral olie. Det kan være en majs, raps eller vindruekerne olie. Gerne en der er ganske smagsneutral og således ikke en intens ekstra jomfru olivenolie!

Kage bagt med olie

Fordelen ved at bage en kage med olie i stedet for smør er at kagen ikke stivner i samme grad som den gør når den bages med smør. Det giver en fugtig og blød kage, som tilmed kan holde sig frisk i flere dage på køkkenbordet, helt tildækket. Jeg ved det, da jeg gerne forsøger mig med prøvestykker, når jeg bager kager. Derfor ved jeg at den holder sig frisk og svampet længe i flere dage. Du behøver ikke prøve det af og kan blot spise løs af den lækre kage. Jeg har gjort arbejdet for dig!

Kagen er god til den der helt spontane chokolade kag trang der kan komme op i selv den mest beherskede(læs:ikke mig!)For det kan jo hænde for alle ikke? Kagen består af rene basisingredienser, som du måske allerede har på lager. Det gør den dejlig nem at røre samme skulle der dukke uventede gæster op.

Kagen er i øvrigt også helt perfekt som dessertkage. Så kan den anrettes med en kugle vanilleis og friske bær. Det er let, lækkert og dekorativ. Prøv også med friskpisket flødeskum eller blot med masser af bær.

Velbekomme derhjemme i køkkenet. Jeg håber den lækre chokoladekage vil blive lige så populær hjemme hos dig.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest