Chokoladekage med olie – nem kage opskrift. Det er det rene mums og det er nemt og det er en chokoladekage med olie i stedet for smør.
Resultatet er en herlig, svampet og enkel chokoladekage. Kagen smager skønt i sig selv, men aller bedst når den toppes med en klassisk glasur af flormelis eller den her vildt lækre og tykke glasur, som jeg så ofte rører sammen og kommer på en klassisk chokoladekage eller kanelkage: Opskrift på tyk og cremet kageglasur
En dejlig og skøn chokoladekage, som bliver så tilpas svampet og fugtig og tilmed tager den lille sum af godt og vel fem minutter at røre sammen. Lækkert ikke?
Chokoladekage med olie – nem kage opskrift
Chokoladekage med olie
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 1,5 dl. smagsneutral olie
- 250 gram sukker
- 260 gram hvedemel
- 7 spsk. kakaopulver
- 1 knivspids salt(ganske lidt)
- 3 tsk. vanillesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2,5 dl. væde fx. vand, mælk, appelsin eller æblejuice.
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader (180 grader varmeluftr)Pisk æg, olie og sukker. Vend mel, kakaopulver med natron og bagepulver.
- Pisk melblandingen med æggemassen, vanillesukker og væden.
- Kom kagen i en smurt springform eller beklædt med bagepapir.
- kom i midten af ovnen på de 200 grader(eller 180 grader varmeluft) i ca. 35 min.
Noter
Kage bagt med olie
Fordelen ved at bage en kage med olie i stedet for smør er at kagen ikke stivner i samme grad som den gør når den bages med smør. Det giver en fugtig og blød kage, som tilmed kan holde sig frisk i flere dage på køkkenbordet, helt tildækket. Jeg ved det, da jeg gerne forsøger mig med prøvestykker, når jeg bager kager. Derfor ved jeg at den holder sig frisk og svampet længe i flere dage. Du behøver ikke prøve det af og kan blot spise løs af den lækre kage. Jeg har gjort arbejdet for dig!
Kagen er god til den der helt spontane chokolade kag trang der kan komme op i selv den mest beherskede(læs:ikke mig!)For det kan jo hænde for alle ikke? Kagen består af rene basisingredienser, som du måske allerede har på lager. Det gør den dejlig nem at røre samme skulle der dukke uventede gæster op.
Kagen er i øvrigt også helt perfekt som dessertkage. Så kan den anrettes med en kugle vanilleis og friske bær. Det er let, lækkert og dekorativ. Prøv også med friskpisket flødeskum eller blot med masser af bær.
Velbekomme derhjemme i køkkenet. Jeg håber den lækre chokoladekage vil blive lige så populær hjemme hos dig.
Kan den bruges i muffins forme?
Hej
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så der må jeg være dig svar skyldig 😊
Har bagt den flere gange. Super nem opskrift, og kagen er dejlig svampet. Jeg mangler dog lidt syre, så næste gang, vil jeg prøve at rive skallen af en økologisk citron i dejen.
Ej hvor dejligt at høre, at den ofte bages. Det gør den nemlig også herhjemme- fordi den bare virker👍🏻 Godt tip med citronskallen. Det kan da være at det virker ret godt. Tippet er ihverfald videregivet.
Hilsen Benedicte😊
Hejsa Dig..
fantastisk kage, har brugt din opskrift et par gange, når der skulle bages hurtig og meget. Her i dag, bagte jeg til en flok håndværker og kom cocosglasur på med cacao og stærk kaffe.
Tak for opskriften 💐💐💐💐💗
Hej og tusind tak for den søde besked.
Det glæder mig så meget at den er bagt flere gange og blev serveret for en gruppe håndværkere. Så dejlig at høre.
Tippet med kokosglasur med kaffe er hermed givet videre til flere. Tak for det og god weekend.
Hilsen Benedicte😊
Er den fryseegnet?
Hejsa,
Og ja, det er den😊
Lækker og svampet chokoladekage.
Je ttoppede den choko cream cheese frosting…også godt men kræver jo gaffel ell ske når du skal spise den…
Mvh Pia
Så dejligt at høre, at den også faldt i god jord hos dig. Så lækkert med en cremet frosting…. Mums.
Den må jeg da snart bage igen. 😊