Hjemmelavet citronmåne er helt perfekt, hvis du søger en opskrift på en nem, svampet, saftig og lækker citronmåne. Citronmåne kombinerer den lækre smag af syre fra citron og sødme fra sukker. Jeg er vild med den og bager den gerne igen og igen til hele familien.

Uanset om du skal bruge en kage til dessert eller en kage som er egnet som eftermiddagskage, så er valget på en citronmåne bare godt.

 

Citronmåne

Lyst til mere hjemmebag udover den her hjemmebagte citronmåne, så kan du se mere lige her: VaniljekageCitronkage med ricotta

Det er en tidløs klassiker, som de fleste har en holdning til. Og har spist på et eller andet tidspunkt. Ofte er det måske købe udgaven af en klassisk citronmånekage, men den hjemmebagte kage er så meget bedre. Og så er den så meget bedre. Så er du advaret! Jeg tilsætter citronsaft til glasuren, da det giver en dejlig sødme. Samtidig tilsættes gul frugtfarve for en intens gul glasur. Men det kan selvfølgelig undlades…

Kagen kan holde sig frisk i flere dage, hvis den opbevares på køkkenbordet i en tæt beholder. Den kan også fryses ned, dog helst uden glasur, da den ellers krakelerer.

Citronmåne

Citronmåne

opskrift på en hjemmelavet Citronmåne
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

  • 160 gram sukker
  • 160 gram blødt smør
  • 3 stk store æg - eller 4 mindre æg
  • 1 stk stor citron
  • 160 g hvedemel
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl mælk

glasur

  • 150 gram flormelis
  • lidt citronsaft
  • gul frugtfarve

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker, vaniljesukker og æg luftigt og pisk nu det bløde smør i.
  • Vend bagepulver med mel og kom i æggemassen sammen med skallen og saften af en citron(ikke den hvide hinde)
  • Pisk nu med mælk og kom i en smurt springform og bages
  • Kom i en smurt springform ca. 30 cm I diameter og bages i ca. 30 min til gylden.
  • Afkøl kagen og pynt med glasuren

Er du kage-elsker og vild en frisk, sød og let syrlig kage, så bag løs og glæd dig til at hive den her nybagte citronmåne ud af ovnen.

Andre opskrifter på hjemmebag?

Så er du meget velkommen til at skrive din mail op til at modtage et nyhedsbrev. Det gøres på forsiden og er helt kvit og frit.

Håber vi høres ved?

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest