En skøn kage med ricotta og citron. En kage som bliver helt tilpas saftig på grund af indholdet af ricottaosten og skallen af en citron.
Prøv min opskrift på en italiensk kage med ricotta – en citronkage med italiensk flødeost
Hvor længe den kan holde? Tjaaa… godt spørgsmål. Herhjemme er den spist før jeg overhovedet får det testet af! Men fryses ned det kan det, dog uden glasuren på, da den ellers krakelerer og bliver skrøbelig.
Ricotta er en af de madvarer jeg efterhånden altid har på køl. Den forhandles nu de fleste steder – for eksempel i min lokale Netto butik i fast sortiment. Og det er jeg nu ganske tilfreds med, da jeg holder af at lave de fleste af mine indkøb i én butik. Du ved, det der med tid og sådan!
Ricotta er baseret på den valle der er tilovers i osteproduktionen og jeg synes at den smager heraf en blanding af den italienske friskost mascarpone og en almindelig mild flødeost naturel, som vi kender den. Mild og rund i smagen er den og jeg synes den er lige passende i alt fra pastaretter til kager. Opskriften på en dejlig ricottakage kommer lige her.
Kage med ricotta
kage med ricotta
Ingredienser
- 170 gram sukker
- 120 gram blødt smør
- 2 stk. æg
- 250 gram ricotta ost
- 1 stk. citron(skallen heraf)
- 1,5 tsk. bagepulver
- 175 gram hvedemel
Glasur
- 1 stk. citron(saftig citron - ellers lidt mere)
- 160 gram flormelis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmeluft.
- Pisk æg, smør og smør luftigt i et par minutter.
- Kom ricotta ved og pisk til der ikke er klumper. Vend bagepulver med mel og pisk i dejen med citronskal.
- Kom dejen i en springform- ca. 30 cm. i diameter. Beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Kages bages i ca. 40-45 minutter på 180 grader varmeluft. den er klar når der ikke hænger dej ved, når den forsigtigt stikkes med en kødnål eller strikkepind
Glasur
- Rør flormelis og citronsaft til der ikke er klumper i og kom over den afkølede kage.
Noter
Kage med ricotta ost
Jeg elsker at servere en nybagt kage for familien - og hellere lidt men godt. Den her ricottakage er sådan en af slagsen vi alle holder af. Den er så tilpas børnevenlig og mild i smagen at hele børneflokken herhjemme kan lide den, men også så tilpas enkel, let og delikat at jeg lige så gerne ville servere den til en flot voksne som en enkel og let afslutning på god mad.Så enkel er ingredienslisten på den her ricottakage. Æg, smør, sukker, bagepulver, hvedemel, citronskal og selvfølgelig ricotta ost.
“Moar, hvorfor skal jeg altid vente”? Ja, nemt er det ikke at være lille Axel! Alt den hjemmebag, som altid skal styles, sættes op og tages billeder af inden den kan nydes! Men den her kage? Den er det hele værd. Prøv selv!
Flere opskrifter med ricotta ost
Madtærte med ricotta ost, Pasta med ricotta og citron, Laks med ricottacreme
Flere opskrifter?
Så er jeg selvfølgelig at finde på de sociale medier, som instagram, facebook og pinterest. Du er også meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrifter fra mit madunivers.
Håber vi ses!
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer