Citronolie dressing – opskrift på en nem olie med citron dressing der er hurtig lige at røre sammen og komme over salaten.
Citronsaft er friskt og sundt og fungerer fint sammen med olie, f.eks. i stedet for en balsamico eddike. Jeg bruger gerne en olivenolie med citron eller alternativt en god rapsolie til dressingen, som er enkel, frisk og hurtig at røre sammen på ingen tid. Den kan bruges til de fleste slags salater, da den er mild i smagen.
Eddike deler vandene- nogle kan lide det andre ikke. Derfor er den olie med citron et rigtigt godt alternativ, da den er mere mild i smagen og smager dejligt på de fleste salgs salater.
Her lavede jeg en citronolie dressing til en hel enkel spidskålssalat som den her, som blot består af fintsnittet spidskål, fintskåret blomkålsbuketter, blåbær og tørret tranebær.
Citronolie dressing
Citronolie dressing
Ingredienser
- 4 spsk. god rapsolie eller olivenolie
- 1 stk. citron(saften heraf)
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt og peber.
Lignende opskrifter: Skøn salat med grapefrugt og ristede nødder, Sprød salat med blomkålsris, Nem salat(til mexi mad)
Lidt salat snak
Salater er og bliver noget af det bedste på middagsbordet herhjemme. Jeg laver gerne en lidt stor portion. Så er det dejligt nemt, at trylle en sund salat frem til frokosten dagen efter. Den kan altid suppleres med eksta bær, nødder eller grøntsager, hvis der er få levninger.
Det er min egen lille selvforkælelse, når jeg tænker lidt forud og får snittet og vasket grøntager og frugter lift på forhånd. Så er det altid lidt nemmere at lave en sund omgang salat.
Et af mit absolut yndlings køkkenredskaber i køkkenet, når jeg laver salater er en salatslynge. Den vasker salaten godt og grundigt og får slynget alle eventuelle jordrester ud. Så kommer den vaskede salat i en pose tæt lukket -eller i en tupperware beholder. Så holder det sig friskt i flere dage. Nemt og godt.
Icebergsalat, spinatblade og feldsalat har jeg ofte på køl herhjemme. Iceberg salaten havde jeg glemt lidt i flere år, hvilket egenlig er ærgerligt. Men efter børnene er blevet store og det er en god “begynder salat” har jeg fået fornyet begejstring for de sprøde lysegrønne blade. En burger uden sprøde icebergblade er f.eks. ikke helt det samme vel?
Har du et iceberg salathoved på lager og du gerne vil have det til at holde i flere dage, bør du pille bladene af enkeltvis i stedet for at skære det af. Det forlænger holdbarheden. Kom i en tætlukket pose og træk frem, som du skal bruge det.
0 kommentarer