Den skønneste barbecue scrub/marinade til kylling

Gæstemad, Hverdagsmad til store og små

Barbecue marinade med appelsin, smager skønt på kylling. Rør marinaden sammen og kom over kyllingen i mindst 5-6 timer(eller natten over). Jeg garanterer dig, at du får en skøn, mør og smagfuld kylling.

Skallen af en appelsin er med til at gøre tricket sammen med timian, ketchup og få andre sager.

Kylling er en hitter hos de fleste,  ikke? Serveret sammen med en god salat, bagekartofler, ris eller andet tilbehør er der lækker mad  klar til servering.

Jeg har flere steder herinde på bloggen, været inde på temaet “gæste middage”.

Uden at det skal lyde alt for højtideligt, har jeg én gang for meget stået med “alt for ambitiøse middage”, med én, to, tre, fire unger om benene på mig! Det er typisk, når der skulle komme venner eller familie på besøg. Og det gider jeg så ikke mere. Altså jo, jeg gider godt have unger om benene på mig(!) og gider så sandelig også have gode mennesker på besøg. Men der er også nogle timer op til besøget, der gerne skulle være hyggelige, ikke?

Derfor er der gået sport i det for mig, i at  komme på nemme og lækre retter, som kan laves, når der kommer rare mennesker på besøg. Så timerne op til bliver hyggelige og at  gæsterne stadig oplever at  være ventet.

Den her barbecue marinade med apelsin kan røres sammen på 10 minutter og blot lægges over kyllingen i nogle timer på køl og så blot enten steges i ovn elller på grill inden servering. Så er der tid til at lave en god salat eller let tilbehør inden spisetid.

Andre bud på nemme gæsteretter med kylling(se under tip nederst på siden)

Barbecue marinade med appelsin til kylling

smagfuld barbecuemarinade til kylling

Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 2 store kyllingelår

Ingredienser

  • 2 tsk. paprika
  • 1,5 tsk. tørret timian
  • 1 stk. øko appelsin(skallen heraf)
  • 1 spsk. rørsukker(alternativt alm. sukker)
  • 1 tsk. godt salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 stk. hvidløg(fintrevet)
  • 4 spsk. ketchup
  • 2 spsk. olie

Fremgangsmåde

  • Bland det hele sammen og fordel på kyllinge stykkerne. Lad det gerne marinere i mindst 5-6 timer(eller natten over)
  • Kom i ovnen og steg, som du normalt ville. 
  • ps. To store stykker kyllingelår ville jeg stege på ca. 190 grader i ca. 50 minutter -1 time. 

Tip til nemme gæsteretter med kylling

Den her ret er også med kylling, men her mixet med chorizopølse:

Spansk kyllingeret med chorizopølse

Eller hvad med den her, hvor kylling er sat på spyd og nydes med den skønne sataysauce:

Kyllingespyd med sataysauce

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest