Den skønneste kyllingescrub

Kyllingescrub!

Bare navnet! I love it. Nej, kyllingen skal også have det godt og være dejlig velplejet!!

Nå, anyway. Det må vel betegnes som en scrub, for de tørre ingredienser gnubbes godt ind i kyllingen, som gerne må hvile lidt med blandingen inden du steger det. Du får en scrub så lækker og fuld af smag, som giver en skøn smag til kyllingekødet. Her du tid, anbefaler jeg at du lader kyllingen stå og hvile/marinere med kyllingen i flere timer. Det får mere af smagen til at trænge ind. Har du ikke tiden til det, lader du være. Du får en smagfuld kylling alligevel.

Det her skal du bruge til kyllingescrub:

Kyllingescrub

 

kyllingescrub

Masser af smag får kyllingen, når du skrubber den skønneste krydderiblanding ind i kødet.

krydderscrub til kylling

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 store kyllingelår

Ingredienser

  • 3 tsk. paprika(gerne røget paprika, hvis du har)
  • 2 tsk. flagesalt(eller groft salt)
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. koriander(tørret)
  • 2 tsk. hvidløgspulver(eller friskrevet)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. muskatnød(fintrevet)
  • 2 tsk. fennikel(tørret eller fintrevet)
  • 2 tsk. tørret chili

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne sammen og nyd det skønne duft i køkkenet!

  2. Gnid nu kyllingen i blandingen. Har du tid lader du den stå og hvile med kyllingen i op til natten over. Har du ikke tid, smører du blandingen på og sætter direkte i ovnen. Smagen er der jo stadig. 

  3. Bruger du fire store kyllingelår skal de ovnstegte i ca. 40 min. på 200 grader til kødsaften er klar. 

Flere retter med kylling:

Her er nogle af mine personlige yndlings-kyllinge-retter:

kyllingebryst med fyld af bacon, spinat og flødeost

eller hvad med den her:

honning og soya marineret kylling

Men det er nu svært at vælge, for kylling er og bliver så godt. Og så kan kyllingekød jo tilberedes på 1000 forskellige måde…I love it!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.