En Eton mess opskrift, som er hvad den er. En let sommerdessert med marengs og jordbær. Nem, sød og frisk. Eton mest er jo noget rod, deraf navnet. Det skal den ligesom være, så speciel pyntelig bliver den ikke. Men smagen? Halleluja! Det er godt.
Lav en marengs(eller køb den, hvis du er i tidsnød) og miks med friske jordbær og en sød flødeskum. Det er i alt sin enkelthed, hvad en Eton mess består af.
Eton mess opskrift
Eton mess
Ingredienser
- 1,5 stk. æggehvider(et bæger med 1,5 stk hvider)
- 80 gram sukker
- 1 tsk. vanillesukker
- 400 gram jordbær
- 1,5 dl fløde
- 1 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
- Marengs:Pisk hvider stive og pisk vanille og almindelig sukker med til en luftig sukker-marengsmasse.
- Kom bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 120 grader.
- Kom marengsmassen på bagepladen og fordel på pladen, så 2/3 del er fyldt.
- Bag i ovnen i ca. 45 min. Afkøl.
- Fyld:
- Pisk fløden let stiv og vend flormelis. Vend nu skummet med marengsstykker og halvdelen af jordbærrene.
- Kom i et glas eller tallerken og top med de sidste friske jordbær skåret i mindre bidder og måske et par blade frisk mynte.
- Velbekomme!
Jeg går helt jordbær- amok i disse dage. Alt hvad der indeholder jordbær! Og sådan er det nu engang når det er jordbærtid. Sommertid er jordbærtid.
En Eton mess er en herlig sommerdessert, meeen kan da også sagtens laves i vintertiden! De jordbær man kan købe om vinteren er blvet bedre og bedre. Lige så gode som sommerjordbær? Nej, men det går bestemt an. Og så er det så herligt at en dejlig rodet dessert som den her Eton mess ikke skal være smuk og kan serveres lige som du synes i fine glas eller en lille desserttallerken.
Andre dejlige sommerdesserter er i øvrigt de her, lige til at nyde efter en god middag sammen med rare mennesker:
,jordbærdessert med bastognekiks- no bake, jordbær tærte med vanillecreme , Jordbær med mascarpone og brændte mandler
0 kommentarer