Nem chokolademousse. Cremet og lækker opskrift på en mørk chokolademousse.
Jeg laver aldrig andre former for chokolademousse, når det skal være den klassiske med enkle, men gode råvarer. Den er vanvittig nem. Altså sådan for alvor og undeholder kun tre ingredienser. Så alle kan ligesom være med her, ikke? Serveres den i små glas med frisk frugt til, ja så er der ikke et øje tørt, når den serveres og der er ikke én som vil tro på hvor nem den er at lave.
Jeg synes den er smagskraftig, så den er absolut for chokoladeelskere og hvis du synes kan du servere den i mindre glas, måske små espressoglas og så rækker opskriften altså til flere end de otte personer, som jeg skriver at den er til under opskriften
Og nu til opskriften. For den her opskrift på chokolade mousse må bare på. Den er god rigtig god. Og så er den bare så nem og med kun tre ingredienser. Flødeskum, æggeblommer og chokolade.
Opskriften stammer oprindeligt fra min farmor Ruth, som var kogekone og efter sigende lavede så dejlig mad. Hun døde før jeg blev født, men hendes opskrift lever videre den dag i dag. Jeg har lavet den så mange gange, at jeg ikke har tal på.
Nem Chokolademousse
chokolademousse med fløde
Ingredienser
- 8 stk. æggeblommer
- 140 gram mørk chokolade- kogechokolade eller anden chokolade med højt kakaoindhold
- 4 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Æggeblommer røres seje i en skål
- Chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovn på lav varme
- Piskefløde pisket til skum
- Kom chokolade i æggeblommerne og vend nu flødeskum her med en blød ske eller dejskraber
- Kom i portionsskåle eller glas og sæt på minimum en time, så den når at sætte sig. Servér med friske bær og måske lidt mynteblade som pynt
Flere søde sager. Prøv denne her:kage med kokos og marengs
0 kommentarer