Cremet chokolademousse

Alt det andet, Gæstemad

Nem chokolademousse. Cremet og lækker opskrift på en mørk chokolademousse.

Jeg laver aldrig andre former for chokolademousse, når det skal være den klassiske med enkle, men gode råvarer. Den er vanvittig nem. Altså sådan for alvor og undeholder kun tre ingredienser. Så alle kan ligesom være med her, ikke? Serveres den i små glas med frisk frugt til, ja så er der ikke et øje tørt, når den serveres og der er ikke én som vil tro på hvor nem den er at lave.

Jeg synes den er smagskraftig, så den er absolut for chokoladeelskere og hvis du synes kan du servere den i mindre glas, måske små espressoglas og så rækker opskriften altså til flere end de otte personer, som jeg skriver at den er til under opskriften

Og nu til opskriften. For den her opskrift på chokolade mousse må bare på. Den er god rigtig god. Og så er den bare så nem og med kun tre ingredienser. Flødeskum, æggeblommer og chokolade.

Opskriften stammer oprindeligt fra min farmor Ruth, som var kogekone og efter sigende lavede så dejlig mad. Hun døde før jeg blev født, men hendes opskrift lever videre den dag i dag. Jeg  har lavet den så mange gange, at jeg ikke har tal på.

Nem Chokolademousse

chokolademousse med fløde

opskrift på en klassisk chokolademousse med flødeskum og æggeblommer. En familieopskrift jeg har fra min farmor som var kogekone. Den er noget så nem og smager dejligt. Nyd med friske bær og server året rundt 🙂
Print opskrift Pin opskrift
6 timer 10 minutter
Antal: 8 portioner

Ingredienser

  • 8 stk. æggeblommer
  • 140 gram mørk chokolade- kogechokolade eller anden chokolade med højt kakaoindhold
  • 4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Æggeblommer røres seje i en skål
  • Chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovn på lav varme
  • Piskefløde pisket til skum
  • Kom chokolade i æggeblommerne og vend nu flødeskum her med en blød ske eller dejskraber
  • Kom i portionsskåle eller glas og sæt på minimum en time, så den når at sætte sig. Servér med friske bær og måske lidt mynteblade som pynt

 

nem chokolademousse

opskrift på en cremet og nem chokolademousse, som kan serveres med friske bær og tager kort tid at lave.

Flere søde sager. Prøv denne her:kage med kokos og marengs

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest