Flødebolleis – lækker cremet is med kondenseret mælk. Den her måde at tilberede is på er den jeg måde jeg altid ender med at lave is på. Det er en cremet og lækker og så er det så dejligt nemt at tilberede en perfekt blød og lækker is som den her – helt uden ismaskine.
Du kan med fordel servere friske bær til den her flødebolleis, det sikrer en god blanding af noget friskt sammen med den søde is.
Flødebolleis
Flødebolleis
Ingredienser
- 1 dåse sødet kondenseret mælk
- 4 dl fløde
- 5 stk. flødeboller
- 80 gram marcipan(eller marcipanbarer) i mindre stykker(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Pisk fløde luftigt og vend med den sødet kondenseret mælk
- Kom i en form(som kan tåle fryser). Kom nu flødeboller i ismassen og pres let, så de bliver let knuste. Fordel marcipanstykker(kan undlades)
- Sæt på frys i min. 6 timer til massen er blevet til flødebolleis
- Servér gerne med let frisk og syrlige bær, som fx. hindbær eller ribs og nyd!
Det er vist ganske vist, at vi danskere er noget af det mest is-spisende folkefærd i verden! Og det forstår jeg godt, for det smager jo fantastisk. Uanset om is serveres som afslutningen på en god middag eller serveres som noget tiltrængt at køle sig på, på en varm sommerdag.
Is holder. På alle tænkelige måder. For mere inspiration kan du se mere lige her…
Flere opskrifter på lækre is opskrifter
0 kommentarer