Citron sorbet. Det er så læskende og så godt og så er det en af mine bedste desserter. Den kan ligesom lidt af det hele.
En citronsorbet der er så frisk, at den er genial at slutte et godt måltid af på. Ja, eller nyde på en af de der tæske varme dage, hvor man bare har brug for…. noget friskt og læskende.
En opskrift på citron sorbet jeg vender tilbage til igen og igen, da den er både forfriskende, syrlig og sød på en gang.
Dessertisen er nem at lave og kan tilbederes i både ismaskine, men også uden, hvis du ikke ejer en. Laver du en citronsorbet uden ismaskine bør der røres i den hver halve time, mens den fryser til is. Det gøres for at modvirke iskrystaller i citronsorbeten.
Den smager uimodståelig lækkert og kunne måske gå hen og blive din nye favorit sorbet is?
Jeg håber det. God fornøjelse.
Citron sorbet
citron sorbet
Ingredienser
- 150 gram sukker
- 100 gram vand
- 3 stk. citroner(eller ca. 120 gram citronsaft)
- 100 gram citronsaft(friskpresset citron af ca. 8 stk)
- 1 dl. sødmælk eller 9 % fløde
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i kold vand i ca. 4-5 min. Opløs vand og sukker ved at koge hurtigt op og afkøl. Klem overskydende vand ud og kom i husblas og pisk i sukkervandet. Afkøl let, men ikke så det er iskoldt, blot lidt mindre end lunken.
- Pres saften af citron. Rør i sukkerlagen med mælken. Kom i en ismaskine eller frysefast beholder. Bruges ikke ismaskine bør der røres i den mindst hver halve time til den er gennemfrossen.
Flere fristende isdesserter
Uanset om du har en ismaskine eller ej, bør du kigge dig omkring herinde. Måske finder du en ny is opskrift, som skal prøves af?
Jeg læste en gang at Danmark er en af de mest is-spisende folkefærd i verden. Og det forstår jeg godt. Det er jo kongespise.
Se mange nogle af mine favoritter lige her
Jordbærsorbet, Frisk solbær sorbet is af solbærsaft, Kiwi is – frisk og læskende sorbet is
0 kommentarer