Flødekartofler i ovn er en traditionsbundet kartoffelret herhjemme. Det er en dejlig og nem måde at gøre en ret med kartoffel lidt mere festlig.
De flødestuvede kartofler er uden løg og er derfor en ret børnevenlig også. Det er ikke hver dag at flødekartofler er på menuen, men når den er? Så er der fest i det lille hjem. Vi elsker det alle sammen.
Som barn op igennem 1980´erne var det altid hos besøg hos mine forældres venner, at menuen stod på flødekartofler. Ligesom i dag var det ikke hver dag, men når det var. Oh heaven!
Jeg vil anbefale dig at du enten bruger bagekartofler eller spisekartofler. Ikke så gerne de små babykartofler man kan købe. De større kartofler, dem jeg nævner er mere melet i det og egner sig bedre. De bliver med sikkerhed bløde og gennestegte og bliver til de cremede flødekartofler vi går efter. Kartofler der suger den gode fløde til sig i ovnen.
Flødekartofler i ovn
Ingredienser
- 1,2 kg. spisekartofler(eller bagekartofler)
- 5 dl. fløde
- 0,5 tsk. revet muskatnød
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og skær i tynder skiver ganske fint. Gerne på et mandolinjern, hvis du har.
- Kom kartofler i et fad og vend med salt, peber og revet muskatnød i kartoflerne. Kom fløde over, så alt er dækket.
- Kom i en 200 grader forvarmet ovn og bag flødekartofler i ca. 50 min. til kartofler er møre, når der stikkes i midten af fadet.
Flødekartofler i ovn
Lignende opskrifter:
Hasselback er endnu en klassiker der bare holder. Jeg elskede det som barn og det gør jeg stadig. Mine børn har det på præcis samme måde. Giv en hasselback kartoffel masser af kærlighed ved at skære i ultratyndt skiver og drys med smør eller olie undervejs. Det betaler sig. Se opskrift lige her.
Hvis du ikke har prøvet salviekartofler endnu, så er det tid. Salvie kan bruges til pastaretter, er uundgåelig i en italiensk saltimbocca og smager lige så godt vendt i smør med kartofler. Salvie er i øvrigt ganske nemt at have i krydderhaven og kan komme igen og igen, hvis du skærmer den for frost.
Har man sagte hasselbagt kartofler og flødekartofler må man ikke glemme bagte kartofler. Det er jo så meget en del af samme generation, ikke? Her har jeg valgt at fylde de bagte kartofler med bacon og pikantost. Det holder altså.
Bagte kartofler med bacon og pikantost
0 kommentarer