Franske flutes – baguettes
Opskrift på sprøde og seje koldhævede franske flutes. Baguettes hedder de også og opskriften giver tre sprøde og seje flutes, som jeg ofte serverer for familie og venner.
Dejen koldhæver, hvilket giver det, som jeg synes kendetegner et klassisk baguettes. De bages på høje temperaturer i starten, så dannes der en skorpe, som er noget af det lækreste. Brødene er perfekte som tilbehør til alt fra suppe og forretter. De kan fryses ned og tages op efterhånden som de skal spises.
Franske flutes
franske flutes
Ingredienser
- 15 gram gær
- 5 dl kold vand
- 3 tsk. groft salt
- 750 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gær i det kolde vand til det er opløst. Kom mel og salt i og ælt nu dejen grundigt. Brug gerne en køkkenmaskine, da det kræver grundig æltning. Bruges køkkenmaskine æltes den i 4-5 min. Er det håndkraft er det også ca. 5 min.
- Dæk med et klæde og sæt på køl i 5-6 timer.
- Tag forsigtigt dejen uden af skålen. Dejen skal blot løsnes og ikke æltes igen.
- Sæt tre lige store aflange flutes, som ikke skal presses ned, da luften skal blive i dejen. Sno forsigtigt hvert flutes én gang. Det holder på formen. Lad efterhæve i 30 min. under klæde.
- Sæt ovn på 250-270 grader.Bag i midten af ovnen i 7 minutter. Dæmp varmen til 200 grader og bag i yderligere 18-20 minutter.
Noter
Hjemmebagte brød
Flutes laves i princippet på samme måde som almindelige brød. Forskellen er dog at de ofte er mere seje i dejen og krummen. Lige som almindelige brød, skal de gerne efterhæve, de her franske flutes. Sno eller vikle gerne dejen rundt en enkel gang, når de er formet. På den måde holder de formen, selvom dejen er let sej og ikke så fyldt med mel.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Dekorative flutes med grahamsmel, Flutes med rugmel
Vild med at bage?
Så er du heldig for det er jeg også. Ikke meget slår en omgang hjemmelavet brød, boller og kage. Vil du følge med i, når der er nye opskrifter fra mit madunivers? Så er du meget velkommen til at skrive dig op op til at modtage en mail i din indbakke. Helt kvit og frit!
Mange glade bagehilsner fra
Benedicte
0 kommentarer