Franske flutes

Opskrifter på brød

Franske flutes – baguettes

Opskrift på sprøde og seje koldhævede franske flutes. Baguettes hedder de også og opskriften giver tre sprøde og seje flutes, som jeg ofte serverer for familie og venner.

Dejen koldhæver, hvilket giver det, som jeg synes kendetegner et klassisk baguettes. De bages på høje temperaturer i starten, så dannes der en skorpe, som er noget af det lækreste. Brødene er perfekte som tilbehør til alt fra suppe og forretter. De kan fryses ned og tages op efterhånden som de skal spises.

 

Franske flutes

 

Franske flutes

Franske flutes

franske flutes

opskrift på sprøde og seje koldhævede franske baguettes. De her flutes er dejlig nemme at lave, hvor dejen æltes sammen og sættes på køl i 5-6 timer før de formes og bages på høje temperaturer for den ægte smag af franske baguettes
Print opskrift Pin opskrift
5 timer 15 minutter
Antal: 3 flutes

Ingredienser

  • 15 gram gær
  • 5 dl kold vand
  • 3 tsk. groft salt
  • 750 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gær i det kolde vand til det er opløst. Kom mel og salt i og ælt nu dejen grundigt. Brug gerne en køkkenmaskine, da det kræver grundig æltning. Bruges køkkenmaskine æltes den i 4-5 min. Er det håndkraft er det også ca. 5 min.
  • Dæk med et klæde og sæt på køl i 5-6 timer.
  • Tag forsigtigt dejen uden af skålen. Dejen skal blot løsnes og ikke æltes igen.
  • Sæt tre lige store aflange flutes, som ikke skal presses ned, da luften skal blive i dejen. Sno forsigtigt hvert flutes én gang. Det holder på formen. Lad efterhæve i 30 min. under klæde.
  • Sæt ovn på 250-270 grader.Bag i midten af ovnen i 7 minutter. Dæmp varmen til 200 grader og bag i yderligere 18-20 minutter.

Noter

Tip. 
Har du en dampovn kan ovnen sættes på mellemdamp. Temperatur er det samme.

Hjemmebagte brød

Flutes laves i princippet på samme måde som almindelige brød. Forskellen er dog at de ofte er mere seje i dejen og krummen. Lige som almindelige brød, skal de gerne efterhæve, de her franske flutes. Sno eller vikle gerne dejen rundt en enkel gang, når de er formet. På den måde holder de formen, selvom dejen er let sej og ikke så fyldt med mel.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter

Dekorative flutes med grahamsmelFlutes med rugmel

Franske flutes

Vild med at bage?

Så er du heldig for det er jeg også. Ikke meget slår en omgang hjemmelavet brød, boller og kage. Vil du følge med i, når der er nye opskrifter fra mit madunivers? Så er du meget velkommen til at skrive dig op op til at modtage en mail i din indbakke. Helt kvit og frit!

Mange glade bagehilsner fra

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest