Boller med tykmælk og havregryn
Sprøde tykmælksboller med fuldkornshvedemel og havregryn – da brødet er bagt med tykmælk får du et bagværk, så saftige netop på grund af surmælksproduktet.
Det er ret smart at komme tykmælk i sit bagværk, for det tilfører fugt og saftighed til dit bagværk helt uden at bage brød med surdej. Du kan også vælge at langtidshæve på køl, i så fald tilsætter du blot 5 gram gær med samme mængde væde og sætter på køl en otte timer. Bag ellers som opskriften siger.
Boller med tykmælk
Boller med tykmælk
Ingredienser
- 25 gram gær
- 2 dl. varm vand
- 5 dl. tykmælk
- 420 gram hvedemel
- 200 gram havregryn
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær i det varme vand og tykmælk.
- Kom melsorter og havregryn i med sukker og salt og ælt nu grundigt.
- Jeg anbefaler en køkkenmaskine, men håndkraft kan også gøre det.
- Lad nu dejen hæve på køkkenbordet i ca. 1 timer under et klæde
- Med to spiseskeer sættes ca. 15 klatter med boller. Kom en teskefuld vand pr boller og kom et drys havregryn over- ca. en lille spisekefuld pr boller. Hver bolle får en let tryk med håndflade eller bagsiden af skeen.
- Sæt ovnen på 220 grader . Lad bollerne hæve i ca. 15 min. til ovnen er varm.
- Bages på alm. varmeluft eller sæt dampfunktion på. Bag en plade af gangen i ca. 14 min. til let gyldne. Hold øje undervejs. Ovne varmer forskelligt.
Grovboller med tykmælk
Det er nemme grovboller de her som ikke kræver så meget af din tid at røre sammen. De kan fryses ned og tages op efterhånden, men kan også varmes på en brødrister eller i ovnen. Den her opskrift på grovboller med tykmælk er også velegnet i madpakken, til morgen- eller brunchbordet eller som tilbehør til middagsmaden. Herhjemme spiser vi dem til stort set alt. Teenagebørnene kan lide dem i madpakken med pålægschokolade, flødeost eller kyllingepålæg. Hvordan foretrækker du dine hjemmebagte grovboller?
Opskrifter på bagværk
De bedste sprøde grovboller, Sprøde boller med kerner, Koldhævede fuldkornsboller
Benedictes mad på de sociale medier
Hvis du er lige så glad for at bage som mig, så tror jeg da nok at du er kommet til det rette sted!
Hjemmebagt brød og boller er noget af det bedste. Når duften spreder sig og forventningen stiger. Det er da det bedste. Vil du følge med i, hvornår der er ny opskrift fra mit madunivers? Så er du meget velkommen til at gøre som mange før dig og skrive dig op til at modtage en mail. Det gør du her i bunden i den grå bjælke. Du kan også se mine nyeste opskrifter på instagram, Facebook og pinterest.
Høres vi ved?
Hilsen Benedicte
Rigtig god boller, nem opskrift.
Hej, Dejligt at høre😊
Hilsen Benedicte