Koldhævede fuldkornsboller med fuldkornshvedemel – de her grovboller kan få selv den mest morgensure person til at springe lysvågen ud af sengen. De dufter nemlig skønt, når de er i ovnen og tvinger én til at finde morgenhumøret frem. For findes der i grunden noget meget bedre end smagen af hjemmebag?
De her sprøde og saftige boller holder sig friske i et par dage, kan fryses ned og er samtidig dejlig nemme at lave og røres hurtigt sammen. Med eller uden en køkkenmaskine. Sådan lidt en opskrift jeg gerne laver igen og igen. Jeg håber også, at det bliver en favorit hos dig 🙂
Koldhævede fuldkornsboller
Koldhævede fuldkornsboller
Ingredienser
- 14 gram gær
- 7 dl kold vand
- 600 gram hvedemel
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 2 tsk. sukker
- 8 gram salt
Fremgangsmåde
- Rør gær med vand og tilsæt øvrige ingredienser. Ælt til en smidig og blank dej. Gerne op til 10 min. på en køkkenmaskine
- Sæt på køl natten over eller ca. 6-9 timer.
- Sæt ovnen på 220 grader. Med to spiseskeer sættes ca. 14 boller. De efterhæver i min.20- 30 min. mens ovnen varmer op .
- Bages en plade af gangen i ca. 15 min. til gyldne og sprøde. (har du dampovn kan den sættes på mellemdamp)
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Koldhævede boller med durummel, Saftige boller med kærnemælk – koldhævede, Koldhævede Solsikkeboller
Benedictes Mad på de sociale medier
Vil du have besked direkte i din mailbox, når der er nye opskrifter herinde fra? Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail. Det gør du i den grå bjælke.
Du kan også finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram.
Ses vi her?
Kh, Benedicte
0 kommentarer