Kyllingebryst fyldt med flødeost og pesto er den lækreste kombi. Tre ingredienser i alt og du får den lækreste kyllingeret. Retten tager ikke lang tid at lave og kræver ikke meget af din indsats.
Det aller bedste resultat får du ved at komme citronsaft over kyllingen gerne i minimum en time inden du kommer det i ovnen. Har du tid, må du gerne gøre det i længere tid. Citronsaft er fantastisk til at mørne kødet, så det må du unde dig selv. Har du ikke citron på lager, men måske en appelsin eller grapefrugt kan du bruge dem istedet.
Halver citrusfrugten og kom over kyllingen. Skær en dyb lomme i kyllingebrystet og pres saften af citrusfrugten over. Lad kyllingen stå på køl i minimum 1 time, men gerne op til 12 timer. Fordel fyldet i kyllingelommen. Så er det bare at komme i ovnen og vente en halv times tid til der er serveret.
Både flødeost og pesto er to ingredienser jeg gerne har på lager. Det har begge lang holdbarhed og kan altid bruges. Pesto med pasta er og bliver absolut -børnefavorit-hurtig-retten herhjemme og flødeost kan bruges i både madpakken eller i madpakken. De ligger helt på linje med “altid på lager” sager som mel, æg og mælk. Og det siger jo ikke så lidt.
Kylling er ofte på menuen herhjemme. Det er altid populært hos store og små hos os. Er der venner eller familie på besøg får vi ofte gerne kylling. Bare fordi det kan tilberedes på så mange måder. Og de fleste kan lide kylling, og efterhånden kender vi flere der ikke er så vild med mere tunge kødretter ala oksesteg og lignende, men foretrækker fjerkræ.
Hvis du er lige så ellevild med kyllingeretter som vi er herhjemme har jeg linket til nogle af mine skønne thai- inspireret retter herinde på bloggen nederst på siden.
Kyllingebryst fyldt med flødeost og pesto
Kylling med flødeost
Fyldt kyllingebryst med pesto og flødeost
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 stk. citron (saften heraf)
- 6 spsk. pesto
- 6 spsk. flødeost naturel
- evt. kødnåle eller tandstikker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst. Kom saften over kyllingen- fordel overalt. Lad nu gerne kyllingen ligge i citrussaften i min. en time(eller mere)
- Kom 1,5 spsk. pesto og 1,5 spsk. flødeost i hvert kyllingebryst(afhængig af størrelse. Er det et mindre stykke brød, kommer du mindre fyld i )
- Hvis du har tandstikker eller kødnåle lukker du gerne lommen i kødet.
- krydr med salt og peber. Sæt fadet ind i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. til kødet er gennemstegt.
Opskrifter med kylling
De asiatisk inspirerede er altid så skønne.
Thailandsk kyllingesuppe (Tom kha gai)
Thai mad med kylling og kokosmælk
Penang karry med kylling(panang curry)
Flere opskrifter?
facebook , pinterest er steder jeg deler ud af mine nyeste opskrifter.
Tak fordi du læste med,
0 kommentarer