Penang karry med kylling(panang curry)

Hverdagsmad til store og små

Opskrift på panang karry med kylling – den lækreste cremet sauce med kokosmælk og kylling og med smæk på smagen!! Den ypperste thai ret, som jeg kunne leve af, hvis jeg fik lov!

Den tager jo ingen tid at lave og resultatet er alligevel så godt og bringer skisme tankerne hen på eksotiske steder, som ligger meeeget langt fra Danmark!

Har du kaffir limeblade på lager bruger du dem og har du ikke, kan du presse saften af en limefrugt i. Retten er så enkel, ikke desto mindre smager den så lækkert, både på varme og kolde dage. Server med dampet grøntsager og ris. Tricket til den ekstra tydelige smag er at den røde currypaste, brændes af i kort tid i olien inden kokosmælken tilsættes. Så kommer der optimal smag ud af retten.

Se mere her:

Sådan laver du en opskrift på panang karry med kylling

penang karry med kylling

Opskrift på panang karry med kylling

Penang karry med kylling

Skøn klassisk thai ret med kylling og spice sauce af kokosmælk
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 4-6 tsk. red curry paste
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stk. lime
  • 2 stk. røde chilier
  • 2 spsk. fiskesauce
  • evt. citrongræs)

Fremgangsmåde

  • Del chilier og fjerne kernerne.
  • Skær kyllingbryst i fine let flade strimler.
  • Kom olie i en pande eller wok og varm det op. Tilsæt curry pasta og vend det rundt på høj varme. Kom kokosmælk ved og kog op. Tilsæt kyllingstykker, chili, limesaft og fiskesauce. Lad retten simre i ca. 10 minutter til kyllingen er mør. Du kan også tilsætte citrongræs og lade simre i retten.
  • Du kan her vælge at tilsætte lidt grøntsager også. Jeg foretrækker at servere dampet broccoli, gulerødder, peberfrugter eller lignende ved siden af.
  • Server ris til og smag til med salt og peber.

Så er der thai!

Findes der noget meget bedre end krydret, stærk, sødt, og farverig mad på en og samme gang?

Alt det synes jeg at det thailandske køkken byder på. Og hemmeligheden bag de mange retter fra det thailandske køkken er jo farverne. Og selvom det kan synes som om, at maden er omstændig og tidskrævende, så er det vel egentlig noget af det hurtigste at lave. Tricket er jo netop, at maden ikke kokkerer særlig længe, men lynsteges. Det er med til at give de friske farver.

Har du citrongræs, limeleaves, fiskesauce, kokosmælk og kylling på lager kan det altid blive til et vellykket måltid asiatisk- inspireret mad.

Flere opskrifter på thai inspireret mad?

Se mere her:

thailandsk rejsesuppe- tom yam

Thai peanutbutterdressing

thaisalat

Og mange mange flere. Søg på ´Thai´under kategorier og der dukker opskrifter op.

Og skulle du have lyst til at se mere fra mig, når der er nye opskrifter kan du finde nyt på både facebook, Instagram og  pinterest.

Håber vi ses herinde!

Bedste hilsner,

Benedicte 🖤

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest