Glutenfri æblekage – den her opskrift er en glutenfri kageopskrift, så nem og  lækker. Den kan nydes både lun, varm og kold og kan serveres som den er eller med kold flødeskum, skyr eller creme fraiche. Den bagte og afkølede kage kan opbevares i køleskabet i op til en fem dage og kan lunes kort i microovnen, hvis du synes.

Kagen er glutenfri, da jeg bruger glutenfri havregryn. Det vil sige havregryn som er dyrket på en mark, hvor det ikke har haft kontakt med glutenholdige kortsorter og samtidig er pakket på fabrikker, hvor havregrynene med sikkerhed ikke har været i kontakt med for eksempel hvede. Havregryn er faktisk som udgangspunkt glutenfri, men det her er så en del af forklaringen, om hvorfor den hedder glutenfri havregryn.

Kagen smager utrolig godt, synes jeg og den glutenfri kage kan du servere med lige det du synes. Jeg synes det er så dejligt, at man nemt kan tilberede en glutenfri kage, som smager lige så godt som en klassisk kage, blot uden glutenholdig mel.

Skal den afprøves, så finder du opskriften lige under billede.

God fornøjelse…

 

Glutenfri æblekage

Glutenfri æblekage

Glutenfri æblekage

Glutenfri æblekage

En opskrift på en glutenfri æblekage så nem og lækker. Nydes med flødeskum, vaniljeskyr eller creme fraiche.
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl. glutenfri havregryn
  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl finthakkede mandler - næsten mandelmel
  • 1 dl. sukker
  • 3 tsk. kanelsukker
  • 1 nip salt

fyld

  • 5 stk. æbler(skrællet og i grove tern eller skiver)

Fremgangsmåde

  • Kom mandler i en minihakker eller foodprocessor og blend til en blending mellem mandelmel og finthakkede mandler
  • Skræl æbler(hvis grim skræl - ellers brug med, hvis skrællen er fin) Kom i et tærtefad på ca. 32 cm i diameter.
  • Smuldr eller rør glutenfri havregryn, mandler, smør, salt og sukker i en skål.
  • Fordel over æblestykkerne. Drys med kanelsukker og bag i midten af ovnen på 200 grader ( 180 grader ved varmeluft) i ca. 20 - 25 min. til gylden og sprød overflade.
  • Den lune eller afkølede glutenfri æblekage kan nydes med alt fra vaniljeskyr, flødeskum eller creme friache.

Flere glutenfri kageopskrifter

Nøddekage med vaniljeskum(glutenfri)Glutenfri peanutbutter cookies

Glutenfri æblekage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Helle Mikkelsen

    5 stars
    Hej. Super, og nem

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og tusind tak for den besked. Det glæder mig så meget at du kan lide det. Æblekage holder bare! 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest