Nøddekage med vaniljeskum(glutenfri)

Fødselsdage, Opskrifter på kager

En kage uden hvedemel, men med masser af hasselnødder og toppet med en vaniljeflødeskum. Det får du her en opskrift på. Kagen er så lækker og ganske nem at lave.

Fordelen ved den her opskrift på en glutenfri kage med nødder er at den kan laves med mandler i stedet, hvis du skulle være løbet tør for hasselnødder.

Måske undrer du dig over at den her glutenfri kage med nøddemel også indeholder havregryn? Skulle du sidde og tænke noget lig med det her: “Er havregryn glutenfri”? Ja, så er svaret ja!

Man kan købe havregryn, hvorpå der står “glutenfri”. Det skyldes at der i de store produktioner, hvor der både produceres mel og havregryn ikke kan garanteres at produkterne ikke kommer i berøring med hinanden.  Derfor producerer man glutenfri havregryn på fabrikker, hvor man er sikker på at produkterne ikke blandes. Blandingen kan også foregå på marken, hvor andre kornsorter produceres. Så skal man være helt på den sikre side, bør man altså købe pakker hvorpå der står “glutenfri”.

glutenfri kage

Glutenfri nøddekage med en let creme af flødeskum vend med vaniljegsukker. Kagen er perfekt som både dessertkage eller til eftermiddagskaffen 🙂

 

 Kage uden hvedemel

Kage uden hvedemel

kage uden hvedemel

opskrift på en nøddekage med kagecreme uden hvedemel
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 8 stykker

Ingredienser

  • 2 dl nøddemel af blendet hasselnødder
  • 4 spsk havregryn(glutenfri kan bruges)
  • 80 gram sukker
  • 6 spsk. smeltet smør eller flydende stegemargarine
  • 2 stk. små æg(eller ét stort)
  • 2 spsk. iskold vand
  • 2 tsk. vaniljesukker

creme

  • 2 dl. piskefløde(letpisket)
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 dl. grofthakket mørk eller mælkechokolade
  • evt lidt friske bær til servering
  • evt. friske bær til servering. Ex. hindbær, jordbær, ribs, brombær og lignende.

Fremgangsmåde

  • Blend nødder til mandelmel.
  • Kom i en skål. Bland med øvrige ingredienser, men vent med iskold vand.
  • Det kolde vand tilsættes når massen er vendt sammen.
  • Kom i en springform på 30 cm i diameter. Lad dejen stå og sætte sig i ca. 15 minutter, mens ovnen varmer op til 200 grader
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 min til gylden overflade. Afkøl.

Creme

  • Pisk fløden til let skum og vend med vaniljesukker
  • Kom på kagebunden og top med hakket chokolade. Friske bær kan komme ved servering.

Flere kageopskrifter:

Her kan du se nogle af mine andre bud på glutenfri opskrifter.

Kager og brød uden glutenfri behøver ingenlunde hverken  at  være tørre eller kedelige. De kan være mindst lige så smovset og lækre som de klassiske.

Glutenfri peanutbutter cookiesDet bedste glutenfri kernebrødSkøn kage med rismel(glutenfri)

 Kage uden hvedemel

Benedictes mad på de sociale medier:

Facebook, instagram og pinterest er steder, hvor du kan finde masser af  mine lækre og nemme opskrifter. Det gælder alt fra hjemmelavet slik, kager, middagsretter og ikke mindst kager. Jeg elsker kager!

Gør du også?

Kh, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest