Gravad laks med avocado

Alt det andet, Gæstemad

Gravad laks med avocado. Små lækre hapsere med laks smurt med flødeost, dildsauce og avocado. 

De her skønne små bidder er så ganske nemme at lave, ikke desto mindre smager de rigtig dejligt og så kan de nydes på tusinde forskellige måder. Jeg kan finde på at servere dem, blot som de er, som fx. hapsere som en lille snack inden aftensmad. Eller jeg portionsanretter de små ruller på en smule rucola eller feldsalat med et stykke flütes til. Det er en alletiders nem forret, som de fleste kan lige.

Personligt laver jeg det gerne i weekenden og nyder selv som frokost. Så rister jeg en skive rugbrød og topper med den gravad laks med avocado. Jeg selv har en svaghed for sesamfrø og synes det giver et semi- sushi udseende(!), men det er jo ikke strengt nødvendigt.

 

opskrift Gravad laks med avocado

Gravad laks med avocado. En lakserulle smurt med flødeost, avocado og rævesauce. Nem og lækker forret eller snack.

Gravad laks med avocado

Gravad laks med avocado

Gravad laks med avocado - små lakse bidder med avocado, dildsauce, avocado og flødeost. Nem lakseopskrift som er god til forret, serveret med en smule friske salatblade og et stykke brød.
Print opskrift Pin opskrift
20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gram gravad laks
  • 4 spsk. flødeost naturel
  • 1 stk. avocado(I Tynde strimler)
  • 4 tsk. dildsauce- eller rævesauce som det også hedder
  • spsk. sesamfrø(kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skær de tynder lakseskiver over på langs, sådan at du har 8 stykker.
  • Smør hver stykke med flødeost, avocado, dildsauce og rul sammen.
  • Servér enten de her ruller af gravad laks som de er eller kom en lille smule salatblad.

Gravad laks med avocado

Laks opskrift

Laks er altid godt. Det er egenlig uanset om det er en hel ovnbagt lakseside, laksefiletter, laksesteak  eller om det er enten røget eller gravad laks. Laks er sundt og kan varieres. I den her lille snack med gravad laks har jeg ladet mig inspirere af klassikeren. For gravad laks med dildsauce er da en klassiker, ikke?

Der er intet galt med den lille forret, som jeg mindes fra min barndom, men at  rulle den sammen med avocado og  flødeost bliver den bestemt ikke dårligere af.

Dildsauce er det man også rævesauce og den klæder den gravad laks rigtig godt, så bare en smule af den i hver rulle, giver den let genkendelige smag. Det synes jeg fungerer rigtig godt.

I det hele taget er små forretter med alle former for laks ret populært herhjemme. Børnene har altid spist laks, som en af de få fisk. Så er det jo godt at det kan varieres.

Snart er det nytårsaften og vi skal afholde den sammen med gode venner. Så bliver der delt retter ud, som hvert par står for.  Får jeg tjansen for at stå for forretten! Ja, så kunne det sagtens bliver den her gravad laks med avocado.

Inspiration til andre opskrifter med laks

Laksewrap med avocado

laksebidder med flødeost og røget laks

Tak fordi du læste med. Det gør mig rigtig glad 🙂

Husk at du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det gør du her på siden.

Vi høres ved, 

Kh Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest