Grillet laks med honningmarinade

Grill, Hverdagsmad til store og små, Opskrifter med fisk

Laksespyd på grill. Spid laksestykker og smør med den skønneste honning- citronmarinade. Kom på grillen -båden kul eller gasgrill(eller en grillpande) og nyd sunde, velsmagende og grillede laksespyd.

 

laksespyd på grill

 

laksespyd på grill

Laksespyd på grill

Laksespyd på gril

Ópskrift på de bedste laksespyd med en marinade med honning
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

marinade

  • 1,5 spsk. flydende honning(bruges en mere hård honning kan den smeltes kort i microovnen)
  • 3 spsk. olie
  • 2 spsk. citronsaft
  • flagesalt og peber
  • evt. lidt frisk chili (kan undlades)

laks

  • 500 gram laks(i tern på 2x3 cm)(med/uden skind.)
  • 1 stk. peberfrugt(eller andre grøntsager som squash eller gulerødder eller undlad helt)
  • 1 stk. rødløg(i bidder á 1x 1 cm)
  • træspyd eller andre spyd til grill

Fremgangsmåde

  • Bruger du træspyd bør de komme i vand inden de kommer på grillen, så de ikke brænder.
  • Rør marinade sammen af olie, citronsaft, honning, (chili), salt og peber.
  • Skær laks i bidder på ca. 3x2 cm. En størrelse jeg synes passer fint, men tilpas til din grill. Kom laks og grøntsager på spyddene. Er der skind på laksen anbefaler jeg at den bliver på, da laksen så grilles med skindsiden ned. Er den uden skind, bør du være obs. undervejs, så laksen ikke sidder fast.
  • Kom halvdelen af marinaden over laksespyddene.
  • Kom laksespyddene på grillen.
  • På kulgrill: Indirekte varme gerne under låg i ca. 10 min. til laksen er lige akkurat gennemstegt. Pensl med resterende marinade halvvejs. Er der skind på laksen anbefaler jeg at grille med skindsiden ned.
  • På gasgrill: På mellemvarme gerne under låg i ca. 10 min. til laksen er lige akkurat gennemstegt. Pensl med resterende marinade halvvejs. Er der skind på laksen anbefaler jeg at grille med skindsiden ned.
  • På grillpande: Steges gerne på skindsiden i ca. 10 min. til laksen er akkurat færdig og ikke er gennemsigtig. Gem halvdelen af marinaden som. smøres på halvvejs.

laksespyd på grill

Vild med at grille?

Jeg er selv blevet rigtig begejstret for at grille. Jeg er vokset op i en tid, hvor grillmad mest var at smide bøffer, pølser eller til nøds peberfrugter på grillen. Ikke at det ikke var lækre sommerlækkerier, men ærlig talt er det da blevet noget sjovere, som mulighederne er blevet større og udvalget større. Og så er der det med grill. Er du til kul eller gasgrill?

Personligt har jeg altid grillet på kulgrill, men har synes at optakten er lidt forlangsommelig. Man skal sørge for at have kul på lager og så skal man ikke mindst være i god tid. Grillen skal trods alt optændes i god tid før kullet er parat. Ikke noget der matcher mit noget impulsive madtemperament!

Og jeg er helt klar over at jeg bør træde varsomt her, for jeg har erfaret at enten er man en kul- eller gas kok(?!) og støde nogle. Nope. Går ikke:)  Så jeg vil blot sige at efter at have arvet min kære morbrors aflagte gasgrill har jeg grillet flere gange over den sidste måned end jeg har gjort de sidste par år. Sååå….

Jeg ved godt at duften(og smagen) af kulgrillet mad kan noget helt særligt, men en gasgrill vinder så noget på nemhed. Ikke mere om den snak. Blot flere opskrifter til inspiration. Velbekomme!

Flere gode grillopskrifter:

Grillede peberfrugterHøjrebsbøffer på grill

 

laksespyd på grill

Tak fordi du kigger forbi mit madunivers. Det gør mig rigtig glad og tilfreds. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar til opskriften, når/hvis den prøve af. På den måde kan andre også få glæde af dem. 

Benedictes mad på de sociale medier:

Du kan finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram

Ses vi?

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest