Laksespyd på grill. Spid laksestykker og smør med den skønneste honning- citronmarinade. Kom på grillen -båden kul eller gasgrill(eller en grillpande) og nyd sunde, velsmagende og grillede laksespyd.
Laksespyd på grill
Laksespyd på gril
Ingredienser
marinade
- 1,5 spsk. flydende honning(bruges en mere hård honning kan den smeltes kort i microovnen)
- 3 spsk. olie
- 2 spsk. citronsaft
- flagesalt og peber
- evt. lidt frisk chili (kan undlades)
laks
- 500 gram laks(i tern på 2x3 cm)(med/uden skind.)
- 1 stk. peberfrugt(eller andre grøntsager som squash eller gulerødder eller undlad helt)
- 1 stk. rødløg(i bidder á 1x 1 cm)
- træspyd eller andre spyd til grill
Fremgangsmåde
- Bruger du træspyd bør de komme i vand inden de kommer på grillen, så de ikke brænder.
- Rør marinade sammen af olie, citronsaft, honning, (chili), salt og peber.
- Skær laks i bidder på ca. 3x2 cm. En størrelse jeg synes passer fint, men tilpas til din grill. Kom laks og grøntsager på spyddene. Er der skind på laksen anbefaler jeg at den bliver på, da laksen så grilles med skindsiden ned. Er den uden skind, bør du være obs. undervejs, så laksen ikke sidder fast.
- Kom halvdelen af marinaden over laksespyddene.
- Kom laksespyddene på grillen.
- På kulgrill: Indirekte varme gerne under låg i ca. 10 min. til laksen er lige akkurat gennemstegt. Pensl med resterende marinade halvvejs. Er der skind på laksen anbefaler jeg at grille med skindsiden ned.
- På gasgrill: På mellemvarme gerne under låg i ca. 10 min. til laksen er lige akkurat gennemstegt. Pensl med resterende marinade halvvejs. Er der skind på laksen anbefaler jeg at grille med skindsiden ned.
- På grillpande: Steges gerne på skindsiden i ca. 10 min. til laksen er akkurat færdig og ikke er gennemsigtig. Gem halvdelen af marinaden som. smøres på halvvejs.
Vild med at grille?
Jeg er selv blevet rigtig begejstret for at grille. Jeg er vokset op i en tid, hvor grillmad mest var at smide bøffer, pølser eller til nøds peberfrugter på grillen. Ikke at det ikke var lækre sommerlækkerier, men ærlig talt er det da blevet noget sjovere, som mulighederne er blevet større og udvalget større. Og så er der det med grill. Er du til kul eller gasgrill?
Personligt har jeg altid grillet på kulgrill, men har synes at optakten er lidt forlangsommelig. Man skal sørge for at have kul på lager og så skal man ikke mindst være i god tid. Grillen skal trods alt optændes i god tid før kullet er parat. Ikke noget der matcher mit noget impulsive madtemperament!
Og jeg er helt klar over at jeg bør træde varsomt her, for jeg har erfaret at enten er man en kul- eller gas kok(?!) og støde nogle. Nope. Går ikke:) Så jeg vil blot sige at efter at have arvet min kære morbrors aflagte gasgrill har jeg grillet flere gange over den sidste måned end jeg har gjort de sidste par år. Sååå….
Jeg ved godt at duften(og smagen) af kulgrillet mad kan noget helt særligt, men en gasgrill vinder så noget på nemhed. Ikke mere om den snak. Blot flere opskrifter til inspiration. Velbekomme!
Flere gode grillopskrifter:
Grillede peberfrugter, Højrebsbøffer på grill
Tak fordi du kigger forbi mit madunivers. Det gør mig rigtig glad og tilfreds. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar til opskriften, når/hvis den prøve af. På den måde kan andre også få glæde af dem.
Benedictes mad på de sociale medier:
Du kan finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram
Ses vi?
Benedicte
0 kommentarer