Grøn mojo med parmesanost

Alt det andet, Vegetariske retter

Grøn mojo med parmesan er (intet mindre)end en himmelsk dip, der både kan spises med grillet kød, fisk, og som dip eller smørelse til alverdens rå, dampede, grillede og stegte grøntsager. Mojo kan også bruges som en smørelse på brød, eller som del af en sandwich. Det er jeg ihvertfald helt ekset med.

Mulighederne er utallige og derfor har jeg gerne et glas stået på køl. Det er ekstra godt, de dage, hvor tiden ikke er til at maden kan tage tid.

Lidt kogte kartofler og  stegt kylling, toppet med en grøn Mojo med parmesan og retten får masser af smag. Du kan også fryse en lille portion, så du ikke risikerer, at den danner mug. Normalt kan den holde sig i en tæt beholder i 3-5 dage på køl.

Grøn mojo

Mojo kan komme i en grøn mojo som denne her eller som en rød udgave, hvor f.eks. rød peberfrugt er hovedingrediensen. En Mojo er en krydret sauce primært bestående af hvidløg, olivenolie, salt, eddike og så den smag, moroen skal have. I denne udgave persille. For dem, der kan lide lidt krydderi, er tilføjelsen af ​frisk eller tørret chili den perfekte tilføjelse.

Har engang læst, at spicy mad er særdeles godt, når man er i lande med høje temperaturer? Måske er det derfor den passer så godt til det varme vejr i Spanien?!

En traditionel Mojo  serveres med de fleste retter, når du besøger de kanariske øer. En enkelt gang har jeg smagt den i Spanien, men aller mest har jeg minder fra min barndom, hvor min mor eksperimenterede i forskellige mojos! Hun var skisme noget fremme, rent madmæssigt min mor!

Kartofler, kogt med et godt drys salt, er simpelthen så lækkert vendt i en grøn Mojo. Det giver en lækker  smag til kartoflerne og giver kartoflerne et helt andet indtryk. Serveret med en let fisk eller lidt stegt kylling, blot stegt med lidt salt og peber, får retten pludselig så meget mere smag.

Den røde version af en Mojo, er som sagt med rød peberfrugt og chili.  Den har jeg også en skøn opskrift på. Den må komme på bloggen næste gang! Den grønne er lidt mildere i smagen. En Mojo bør være fast og tyk og må ikke bare være en gang olie med lidt krydderier. Nope!

Lige præcis sådan her, som den her mojo med parmesan er liiiige som den bør være. Bedøm selv?

Sådan laver du en grøn mojo med parmesan

grøn mojo med parmesan

Grøn mojo med parmesan

grøn mojo med parmesan

 

grøn mojo med parmesan

gron mojo med parmesanost

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 100 gram parmesanost
  • 0,5 tsk. tørret chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl krøl eller bredbladet persille
  • 1,5 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skær parmesanost i mindre midder(hvis du bruger en fast ost)
  • I en blender eller en foodprocessor blendes nu alle ingredienser. Smag den gerne til og tilsæt evt. lidt mere olie, hvis den er for fast.

Dip i alle former er godt til maden. En grøn mojo dip, kan gøre en hel almindelig sandwich, så ganske spændende, ligesom en god pesto kan trylle nykogt pasta om til en helt gedigent måltid. Du kan se nogle af mine favorit dip opskrifter lige her:

Denne her dip, som smager så godt til stort set alt! Se hvorfor lige her: Skøn chilimayo dip

Eller den her: Dip af butterbeans

Få sager som fintrevet hvidløg, en god olie, parmesanost og så ellers masser af krydderurter danner gerne grundlaget for en lækker dip.

Bonustip om mojo:

Mojo kaldes også mojo picon

Mojo- en grøn den grønne udgave med parmesan, skulle smage så godt med ovnstegte, sprøde og godt rynkede kartofler. Vend de sprøde kartofler med den gode mojosauce. Har du prøvet det? Lad mig høre, om resultatet!

Kh Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest