Grønkålssalat med appelsin, æbler og druer og toppet med feta for en frisk, men cremet salat. Det giver en lækker salat, som kan serveres til de fleste retter. Den kan nydes med eller uden dressing, men selv er jeg pjattet med en olie- eddike dressing (opskrift finder du under ingredienslisten)
Velbekomme og håber du vil vende tilbage til opskriften på den her grønkålssalat igen og igen….

nem og enkel vintersalat med grønkål, appelsin og æbler. Mild, frisk og lækker som tilbehør til efterårets og vinteres retter, når det skal være frisk og sundt.
Grønkålssalat med appelsin
Grønkålssalat med appelsin
Ingredienser
- 350 gram finthakket grønkål
- 2 stk saftige appelsiner
- 2 stk små æbler- gerne fast og friske
- 70 g feta - i tern eller smuldret fra en fetablok
- 20 stk druer- blandet farver eller røde
- 1 lille håndfuld rosiner eller tranebær eller en blanding
Fremgangsmåde
- Rens, skyl og tør grønkål(med mindre du bruger grønkål fra en pose) og hak fint.
- Kom i et fad
- Skær bunden af appelsinerne så den står fast på skærebrættet. Skær ned langs siderne, så der er ikke er en hvid hinde med. Skær i mindre stykker
- Skær æble i små tern og kom over salaten.Kom både appelsinsaften fra skærebrættet og appelsinstykkerne over salaten med æblestykkerne.
- Halveret druer og kom i salaten. Fordel rosiner, tranebær eller en blanding over
- Fordel fetatern over, enten smuldret eller i tern.
Dressing
- Du kan lave en dressing af følgende som piskes sammen og kommer over ved servering. 2 spsk. god hvidvinseddike, 2 tsk. dijonsennep, 2 tsk. honning/rørsukker, 4 spsk. olie og et nip salt og peber
Andre opskrifter på fristende og sunder salater
Grønkålssalat er en af mine favoritter i de køligere måneder, ja vel nærmest året rundt. Heldigvis er det også favoritten hos min mand, så han klager ikke når den sunde og fiberrige grønne kål kommer på spisebordet herhjemme. Og det gør den så ganske ofte.
Indholdet i en salat med grønkål kan varieres i det uendelige, men selv synes jeg at den har godt af at blive vendt med noget frisk og syrligt som appelsin og æbler. Finhak gerne grønkålen for at gøre den mere spiselig. Man kan næsten ikke få nok af den sunde grønne kål som er spækket med fibre og A, B, C vitaminer
Se flere opskrifter lige her Julesalat med grønkål, Vintersalat med grønkål og granatæble
0 kommentarer