Vintersalat med grønkål og granatæble

Salater

Vintersalat med grønkål og frugter…

Få en dejlig frisk opskrift på en enkel vintersalat med grønkål. En klassisk salat med grønkålssalat med appelsin, pærer, vindruer og granatæble.

Salat med grønkål er en af mine favorit salater. Grønkål kan købes fra om efteråret og der står jeg i det dilemma, at jeg skal dele mine salat kærlighed imellem to. Spidskål og grønkål. Se det er slet ikke så nemt, når konkurrencen er så tæt 🙂

Grønkål er så frisk i en salat og er samtidig spækket med fibre og vitaminer. Om du gør ligesom jeg og køber poser med vasket grønkål, eller om du har massevis af grønkål i haven og dermed er selvforsynende er lige gyldigt. Brug hvad du har. Den her salat med grønkål er så utrolig sund og er meget nem at lave. Bruger du snittet grønkål fra pose, tager den ikke mere end 15 minutter at lave.

En dressing rørt af olie, honning, eddike, sennep, salt og peber er rigtig velegnet til en vintersalat med grønkål. Men da den består af saftige appelsiner og et helt granatæble er der masser af saft i salaten i sig selv. Så den fungerer også uden en dressing.

Opskriften er beregnet til fire personer, som tilbehør, men du kan jo variere indhold og mængde ud fra, hvad du har. Har du rester er den dejlig dagen efter. Opbevar den i en tætsluttet beholder og der er gode rester til frokost.

Den her sprøde vinter salat med grønkål er god som tilbehør til de fleste retter fra okse, fjerkræ eller fisk. Den har en friskhed fra pærer og druer og syrlighed fra appelsin og granatæbler.

Vinter salat med grønkål

Vintersalat med grønkål

Nem og sund vintersalat med grønkål og granatæbler
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 300 gram vasket og fintsnittet grønkål
 • 2 stk. appelsiner
 • 1 stk. pærer
 • 10 stk. vindruer
 • 1 stk. granatæbler

Fremgangsmåde

 • Skyl og rens grønkål eller brug grønkål fra pose og kom i en fad.
 • Skær top og bund af appelsinerne og sæt på et skærebræt. Skær i små stykker, men undlad den hvide hinde. Kom i fadet.
 • Skær pærer i stykker og kom i salaten.
 • Druer skæres i skiver og kommes i fadet.
 • Tryk granatæblet, mens det rulles på køkkenbordet. På den måde, løsnes kernerne i æblet. Halver forsigtigt granatæblet på tværs.
 • Stil en skål i køkkenvasken og kræng granatæblet på vrangen, sådan at saft og kerner kommer i skålen. Det sprøjter let og derfor mindsker det saft på bord- og tøj!
 • Kom kerner og saft over salaten.
 • Server den lækre salat som den er eller rør evt. en dressing af følgende : 4 spsk. olie, 2 spsk. eddike, 2 tsk. honning, 1 tsk. dijon sennep, salt og peber.

Vintersalat med grønkål

og andre skønne opskrifter med grønkål

Den her smoothie med grønkål, fordi den sunde grønne kål sagtens kan blendes og drikkes. Det er nydelse og sundhed på glas!

Lækker smoothie med grønkål og æble,

Fordi det er cool at grønkål kan komme i en klassisk madtærte og samtidig smager dejligt med en af mine andre yndlingsgrøntsager: Den søde kartoffel.

Vegetar tærte med søde kartofler og grønkål

Quinoa er sundt ligesom grønkål. Så med det her match får du en super sund og mættende salat:

Sund og lækker quinoa-grønkålssalat

 

Vintersalat med grønkål

Sund og frisk vinter salat med grønkål, appelsiner, pærer, druer og granatæbler. Saften fra granatæblerne og appelsinerne fungerer som dressing. Frisk og lækker.

 

Tak fordi du læste med  🙂

Husk du kan finde mig på de sociale medier som facebook og instagram og også er velkommen til skrive dig op, ligesom mange andre til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. 

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest