Grovboller med 5 korns blanding

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Boller med 5 korns blanding er en nem måde, at fremtrylle grovboller med masser af kerner og bid. Jeg laver gerne en god  stor portion,  som den her og kommer halvdelen i fryseren.

Så er det nemt at smøre lækre boller til sig selv eller komme i børnene smadpakker. Mine store børn gider ikke rugbrød i madpakken, ihvertfald ikke hver dag. Men de gider gerne grovboller, fyldt med skinke, ost, pesto, fintsnittet iceberg eller lignende. De her boller med fem korns blanding er egnet til det.

Grovboller er næsten blevet en tradition at spise herhjemme. Duften af hjemmebag er da noget af det bedste.  I denne opskrift på grovboller skal der blot bruges vand. Så nemme er de nemlig at bage.

Har du en rest skyr eller yoghurt stående i køleskabet, der alligevel snart skal smides ud, kan du sagtens erstatte noget af vandet med det. I så fald erstatter du blot noget af vandet, sådan at det stadig er samme mængde væde i bolledejen med fuldkorn.

Denne opskrift på hjemmebagte boller med 5 korns blanding er dejligt  sunde grundet kernerne. Det går dog slet ikke ud over smagen, som giver blot maven lidt at arbejde med:)

boller med 5 korns blanding

Opskrift på boller med 5 korns blanding

boller med 5 korns blanding

Grovboller med 5 korns blanding

Gode kernerige boller med 5 korns blanding
Print opskrift Pin opskrift
3 timer

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 7 dl lunken vand
  • 350 gram 5 korns blanding
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 830 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i den lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Gerne i en køkkensmaskine eller røremaskine med dejkroge.
  • Sæt dejen til hævning i 1,5 time.
  • Med to fugtige skeer sættes klatter af bolledej på to bageplader. Lad dem efterhæve i 1 time.
  • Sæt ovnen på 200 grader og bag hver bageplade i ca. 25 min. til bollerne er gyldne og hule, når de bankes på bunden.

 

boller med 5 korns blanding

boller med 5 korns blanding

5 korns blanding

Jeg har gerne kerner liggende på lager derhjemme. De kommer f.eks. som drys på en salat eller  i et hjemmelavet  Kernebrød.

Jeg har intet favoritmærke, men de fleste supermarkeder har deres eget mærke. Ofte ender jeg med en pose fra  rema1000.

Mest fordi jeg gerne handler her og fordi jeg synes, at det er en god blanding. Men som sagt, ingen præferencer her.

5 korns blanding indeholder blandt andet hørfrø,  sesamfrø, solsikkekerner. Med en pose fem kornsblanding på lager kan det altid lade sig gøre at bage nogle gode hjemmebagte boller med masser af kerner og bid.

Ægte dejlige søde og bløde hvedemelsboller ala de her  theboller her er så dejlige og nogle gange er det boller som dem der skal til, men i madpakken eller til frokost må der gerne være bid i med masser af kerner…. Her foretrækker jeg og resten af familien  sprøde boller med masser af fuldkorn og kerner.

Tak fordi du læste med,

Kh, B

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

6 Kommentarer

  1. Melanie

    Hej, jeg har købt en blanding i Rema1000 – der står bag på at den skal sættes i blød i 8 timer før brug – gør du også det ? 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa

      Nu kender jeg ikke lige den blanding, men nej jeg bruger som regel bare indholdet fra posen direkte 😊

      Svar
  2. Julie

    Hvor mange boller bliver der ca.?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,
      Under opskrift står der 18 stk. 🙂
      (her kan du også scroll op og ned ift. hvor stor en mængde du ønsker),
      Hilsen Benedicte

      Svar
  3. Carsten Bech

    5 stars
    Super dejlige boller

    Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest