Gulerodsbrud

Opskrifter på brød

Gulerodsbrud er en super opfindelse. Indet  mindre. For både gulerødder og kerner gør dem saftige, men måden hvorpå de saftige gulerodsbrud vokser sammen under bagningen gør dem bare endu bedre.

Og så er de tilmed fyldt med mineraler, fibre og vitaminer og det er vel kun et plus. Den søde og luftige bolle er perfekt til mange anledninger. Fra morgenbordet, brunchbordet, til madpakken og som tilbehør til aftensmaden. De er gode til det meste.

 

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

opskrift på bløde og saftige Gulerodsbrud
Print opskrift Pin opskrift
2 timer
Antal: 14 boller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl. lunken mælk
  • 3 dl lun vand
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 2 stk æg
  • 230 g revne gulerødder
  • 120 g solsikkekerner
  • 770 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand og mælk
  • Kom nu olie ved.
  • Ælt mel, salt, sukker, kerner, gulerødder, æg ved. Ælt grundigt og brug gerne en køkkenmaskine, da det er lettest. Dejen æltes grundigt i ca. 5 minutter.
  • Lad hæve under et klæde i 50 min.
  • Form nu forsigtigt 14 boller, som placeres på en bageplade med bagepapir med ca. 1,5 cm afstand(så de vokser sammen)
  • Efterhæver i 30 min.
  • Bages på 180 grader ved varmeluft i ca. 16 min. til let gyldne og til de er gennembagte.

Det er lettere end du måske tror at bage luftige og saftige gulerodsbrud selv. Faktisk er det ret nemt og resultatet hitter bare. De færdigbagte gulerodsbrud kan endvidere fryses ned, hvis du står medfør mange. Men holder sig friske og lækre i op til en fire til fem dage på køkkenbordet. De kan også ristes og smager rigtig godt sådan.

Lad dejen hæve tiden ud og brug frisk og god gær, så får du det bedste resultat. Og når du alligevel er i gang med at rive gulerødder? Ja, så kan du jo passende servere en portion revne gulerødder i de her boller i karry med revet gulerødder  eller bage det som jeg synes må være en af verdens bedste kager. Nemlig den herlækker og saftig gulerodskage.

God bagning derude.

Vi høres måske ved! – 

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

10 Kommentarer

  1. Anne

    Gulerødderne mangler i fremgangsmåden 😉

    Svar
  2. Karsten Jessen

    Hej Benedicte. Hvor kommer den lunkne mælk ind dejen ?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Med vandet 😊
      (er tilføjet i teksten)
      Hilsen Benedicte

      Svar
  3. Charlotte Fruensgaard

    Hej Benedicte,
    Kan man lade dem koldhæve natten over?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa

      Der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg ikke prøvet 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
      • Charlotte Fruensgaard

        Hej igen
        Det kan man så godt – jeg halverede gæren og rørte den ud i kold væske. De blev SÅ gode😍
        Bh Charlotte

        Svar
        • Benedicte Thrane

          Fantastisk. Tip hermed videregivet 😊
          Mange hilsner Benedicte

          Svar
  4. Kristina

    5 stars
    Jeg bagte en halv portion i søndags og måtte allerede bage en nu portion i tirsdags, for det er virkelig gode 🤩

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det var da bare så skønt at høre. Det glæder mig så meget. Ja, de ryger hurtigt. Også herhjemme😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest