Gulerodsbrud er en super opfindelse. Indet mindre. For både gulerødder og kerner gør dem saftige, men måden hvorpå de saftige gulerodsbrud vokser sammen under bagningen gør dem bare endu bedre.
Og så er de tilmed fyldt med mineraler, fibre og vitaminer og det er vel kun et plus. Den søde og luftige bolle er perfekt til mange anledninger. Fra morgenbordet, brunchbordet, til madpakken og som tilbehør til aftensmaden. De er gode til det meste.
Gulerodsbrud
Gulerodsbrud
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl. lunken mælk
- 3 dl lun vand
- 1 dl smagsneutral olie
- 2 stk æg
- 230 g revne gulerødder
- 120 g solsikkekerner
- 770 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk groft salt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand og mælk
- Kom nu olie ved.
- Ælt mel, salt, sukker, kerner, gulerødder, æg ved. Ælt grundigt og brug gerne en køkkenmaskine, da det er lettest. Dejen æltes grundigt i ca. 5 minutter.
- Lad hæve under et klæde i 50 min.
- Form nu forsigtigt 14 boller, som placeres på en bageplade med bagepapir med ca. 1,5 cm afstand(så de vokser sammen)
- Efterhæver i 30 min.
- Bages på 180 grader ved varmeluft i ca. 16 min. til let gyldne og til de er gennembagte.
Det er lettere end du måske tror at bage luftige og saftige gulerodsbrud selv. Faktisk er det ret nemt og resultatet hitter bare. De færdigbagte gulerodsbrud kan endvidere fryses ned, hvis du står medfør mange. Men holder sig friske og lækre i op til en fire til fem dage på køkkenbordet. De kan også ristes og smager rigtig godt sådan.
Lad dejen hæve tiden ud og brug frisk og god gær, så får du det bedste resultat. Og når du alligevel er i gang med at rive gulerødder? Ja, så kan du jo passende servere en portion revne gulerødder i de her boller i karry med revet gulerødder eller bage det som jeg synes må være en af verdens bedste kager. Nemlig den herlækker og saftig gulerodskage.
God bagning derude.
Vi høres måske ved! –
Benedicte
Gulerødderne mangler i fremgangsmåden 😉
Åh tak 👍🏻🥳
Hej Benedicte. Hvor kommer den lunkne mælk ind dejen ?
Med vandet 😊
(er tilføjet i teksten)
Hilsen Benedicte
Hej Benedicte,
Kan man lade dem koldhæve natten over?
Hejsa
Der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg ikke prøvet 😊
Hilsen Benedicte
Hej igen
Det kan man så godt – jeg halverede gæren og rørte den ud i kold væske. De blev SÅ gode😍
Bh Charlotte
Fantastisk. Tip hermed videregivet 😊
Mange hilsner Benedicte
Jeg bagte en halv portion i søndags og måtte allerede bage en nu portion i tirsdags, for det er virkelig gode 🤩
Det var da bare så skønt at høre. Det glæder mig så meget. Ja, de ryger hurtigt. Også herhjemme😊
Hilsen Benedicte