Hel kylling i airfryer er en opskrift på en sprød hel kylling i airfryer med masser af smag og krydderier. Jeg bruger egentligt den her krydderiblanding, som er en blanding af lutter gode italienske krydderier, men egentligt er der frit valg på den måde at du kan udskifte og sågar undlade nogle af dem. Afhængig af du måtte have liggende på lager i dit krydderiskab
En krydret hel kylling i airfryer tager det halve af tiden at lave ift. i en almindelig ovn. Kødet bliver dejligt saftigt og skindet bliver helt sprødt, hvis du tilbereder efter fremgangsmåden nedenfor. Kyllingen steger først med brystet ned og vendes herefter og steger færdig til skindet er sprødt. Men vendes det bør den. På den måde får begge sider sprødt skind og man sikrer sig at alt kødet er gennemstegt.
Hel kylling i airfryer
Hel kylling i airfryer
Ingredienser
- 1 stk hel kylling - på ca. 1,5 kg
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 spsk merian
- 1 spsk timian
- 1 tsk løgpulver
- 1/2 spsk tørret rosmarin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk salviepulver
- 2 tsk groft salt(til at gnubbe kylling med i starten)
Fremgangsmåde
- tør kylling og gnid med groft salt.
- Rør ingredienserne sammen til krydderier og fordel nu på hele kyllingen. Sørg for at komme i alle sprækker
- Kom nu i airfryer med brystet ned og steg på 180 grader i ca. 15 min. Vend nu om og steg færdigt i ca. 15 min. til skindet er sprødt. Husk at tjekke at kødet er gennemstegt at at der ikke kommer rødt saft ud, når der trykkes let på kyllingen eller skæres i den.
- Tip. Er kyllingen ikke helt gennemstegt kan den sagtens steges i yderligere 5 minutter - men hold øje undervejs. Måske skal den have lidt mere eller lidt mindre
Andre opskrifterpå kylling i airfryer
For kylling er jo helt genialt at lave i sin køkkenmaskine. En airfryer gør at kødet bliver dejligt mørt uden de store anstrengelser.
Kylling fajitas I air fryer, Kyllingenuggets i airfryer
Interesseret i flere madopskrifter og ja bare madinspiration?
Så er du meget velkommen til at skrive din mailadresse op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gør du på forsiden.
Måske vi høres ved igen?
God fornøjelse i køkkenet 🙂
Hilsen Benedicte
0 kommentarer