Hel kylling i ovn med grøntsager

Hverdagsmad til store og små

Kylling i ovn med kartofler og gulerødder er super nem aftensmad til store og små. Det er familiemad som holder, både fordi at det er så nemt at lave, men også fordi at at det samtidig er så dejligt nemt. Det elsker jeg!

Hel kylling i ovn med grøntsager er en af de mest populære retter i de små hjem og det forstår jeg godt. Det smager dejligt.

Det helt nemme ved kylling med grøntsager  i ovn er, at  maden næsten laver sig selv, og når først fadet er sat i ovnen, ja så er det bare at vente og glæde sig. Fik jeg nemt, at opvasken er sparsom. Dejligt ikke?

Kylling i ovn med kartofler og gulerødder

Kylling i ovn med kartofler og gulerødder

Her er det en hel kylling som jeg har lag på en bund af kartofler, løg, gulerødder og hvidløgsfed. Jeg kommer friske rosmarinblade, olie, salt, peber og honning med.

Alt for at gøre kød og grøntsager møre og spækket med god smag. Når grøntsager og kylling er færdigtilberedt, så kommer jeg en burrataost på grøntsagerne og vender rundt. Åh, hvilken fryd. Det smager bare godt og giver grøntsagerne en cremethed, så man kan undlade at servere en sauce til.

I den her opskrift er der sådan cirka til en familie på fire personer.

Kylling i ovn med kartofler og gulerødder

Kylling i ovn med kartofler og gulerødder

opskrift på hel kylling i ovn med grøntsager og burrataost. En dejlig nem, men rigtig velsmagende opskrift med kylling til hele familien
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling på ca. 1,4 kg
  • 2 stk løg - i tynde både
  • 5 fed hele hvidløgsfed
  • 5 stk gulerødder - mellemstore og i mindre tern
  • 8 stk spisekartofler- mellemstore og i mindre tern
  • salt og peber
  • 1 lille håndfuld friske estragonblade
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. god olie
  • 1 stk. burrataost

Fremgangsmåde

  • Gnub kylling i salt
  • Skær kartofler i tern og skræl gulderødder og skær i tern(jeg skræller ikke kartoflen hvis skrællen er pæn). Kom i et ildfast fad
  • Kom løg og pillede hvidløgsfed heri og vend sammen
  • Kom flydende honning og olie over og vend med halvdelen af estragon kvistene. Placér kyllingen på toppen.
  • Sæt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time til kyllingen er gylden, skindet er sprødt og grøntsagerne er møre.
  • Kom kyllingen på en tallerken for sig og vend nu burrataosten med grøntsagerne. Drys med friskeestragonblade
  • Servér de dampende varme og nu cremede grøntsager med kylling skåret ud.

Andre opskrifter som kan inspirere

Bagt kylling med parmesanKyllingelår med rodfrugter i ovn

Velbekomme fra Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest