Bagt kylling med parmesan er perfekt aftensmad til dig der er vild med fjerkræ og ønsker en ret med smæk på smagen!
Jeg håber ikke at du lader dig afskrække af ingredienslisten, for selvom det ikke er “eksotiske” krydderier, så er det hver og især netop de krydderier der leder mine tanker hen til det italienske køkken.
Nyd med en fyldig salat eller kog frisk pasta til og drys med lidt ekstra parmesan. Det er godt.
Kylling er bestemt hos mange og det er det også herhjemme, men skulle der alligevel ske det,at der er lidt rester af den bagte parmesankylling, så kan den skæres i skiver og nydes i fx. den her klassiske Cæsar salat.
Bagt kylling med parmesan
Bagt kylling med parmesan
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst - halveret på tværs
- 2 tsk groft salt
- 3 spsk god olie
- 2 tsk timian
- 2 tsk oregano
- 2 tsk basilikum
- 2 tsk hvidløgspulver
- 150 g revet parmesan
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret chili
- peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebryst på tværs sådan at du ender med dobbelt så mange flade skiver.
- Tryk med håndroden eller let med en kødhammer
- Gnub salt i kyllingen og lad gerne hvile på køl i op til en time(hvis muligt, for at mørne kødet)
- Gnub nu øvrige ingredienser over og kom i ovnen på 180 grader ved varmeluft i 15 min.(gerne under staniol). Undervejs kan olie, samt kødsaften der lægger sig i bunden hældes over kødet)
- Fordel nu parmesan over hvert stykke og sæt tilbage i ovnen i ca. 10 min(uden staniol) til osten er smeltet og let gylden og kylling gennemstegt.
- Servér med en salat, med pasta eller hvad du nu foretrækker
Andre opskrifter på ovnretter med kylling
Kyllingelår med rodfrugter i ovn, Kylling teriyaki spyd, Kyllingefilet med bacon og sukker
Andre opskrifter på lækre kyllingeretter?
Så kig eventuelt løs herinde på min madside. For det er ingen hemmelighed at kylling er noget af det mest populære kød, som vi laver herhjemme. Det er fedtfattigt og kan serveres i retter fra hele verdens køkkener. Søg selv. Her er rigeligt 🙂
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer