Nem og lækker guf

Det er så pærelet at lave sin egen hjemmelavet guf til isen.

I dag titter solen sådan for alvor frem og selvfølgelig skal vi da så have is. For uden at lyve tror jeg godt jeg kan sige, at vi har en “is-afhængighed” herhjemme. Intet mindre. Lige så snart solen titter frem, står der gerne 4×2= 8 tiggende øjne foran mig og vil have is. Det gælder alle fire børn!

Vi elsker is. Store som små.

Vores terrasse er langt om længe ved at være færdig, så nu kan vi rent faktisk nyde vores is ved et bord. På nye fliser. Uden at sidde i nogle jord og betonklodser. Åh, hvilken herlighed :o) Den her guf kommer vi på ovenpå toppen på isen i kræmmerhuset. Det topper lykken ja det gør. Og sådan her laver du hjemmelavet guf:

hjemmelavet guf

nem opskrift på hjemmelavet guf

Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 8

Ingredienser

 • 2 bægre æggehvider=3 hvider i alt
 • 160 gram sukker
 • 0,75 dl vand=knap en deciliter
 • evt. tilsæt en halv tsk. lager eller hvidvinseddike. Det er ikke strengt nødvendigt, men kan give en god lille sejhed til guffen.

Sådan gør du

 1. I en gryde varmer du sukker og vand op. Giv det hurtig opkog til sukker er opløst i vandet. Hæld sukkervandet i en anden skål, så det hurtigere afkøles.

  I en skål rører du grundigt æggehviderne til de er stive. Pisk, pisk, pisk.

  Nu hælder du stille og roligt(i en tynd stråle) sukkervandet ned i hviderne. Pisk.

  Så nu er guffen færdig. 

  Hvis du vil lave en jordbærudgave også kan du tage halvdelen fra og tilsætte et par dråber rød frugtfarve og ca. 1 tsk. jordbærsmag/aroma.

Tip:

Jordbærsmag/jordbæraroma kan købes i de fleste helstekostbutikker,som små flasker, med jordbæraroma. Eller du kan købe den her på bagetid.dk (Reklamelink), hvor jeg købte min.

hjemmelavet guf

Tip

Du kan sagtens gemme lidt af guffen, hvis du ikke får spist det hele. Det skal blot piskes op igen. Jeg har faktisk for at teste det ladet en gufrest ligge  på køl i en tæt beholder. Så har jeg pisket den op og vupti var der frisk guf.

Is er altid godt og får du lyst til at lave din egen is kunne det måske være den her: den her https://benedictesmad.dk/nem-sorbet-is/eller den her https://benedictesmad.dk/floedeis-med-mm/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.