Hjemmelavet nutella uden dadler

Alt det andet

En cremet og hjemmelavet nutella uden dadler, men med mandler og kokosmel for den skønneste og sundere udgave, blot tilført en smule rørsukker til et helt glas. Jeg nyder den gerne på et stykke brød eller smører en smule på en skive banan, pære eller æble for den søde sult, som nogle gange kommer snigende. Kender du den?

Jeg synes at den er ganske nem at lave og smagen kommer frem, når både kokosmel og mandler ristes let i ovnen inden de kommer i en foodprocessor. Her frigives så både olie og smag og vupti vupti… klar.

Hjemmelavet nutella uden dadler

Hjemmelavet nutella uden dadler

Hjemmelavet nutella uden dadler

Hjemmelavet nutella uden dadler
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 4 dl mandler
  • 2 dl kokosmel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1,5 spsk sukker- gerne rørsukker
  • et nip salt

Fremgangsmåde

  • Kom mandler på en bageplade og kom i ovnen i ca. 6-7 minutter på 180 grader ved varmeluft. Hold øje undervejs, så de ikke bliver brune, men blot får en duft.
  • KOm kokosmel ved og kom i ovnen i ca. 2 min til kokosmelet får en smule farve. Bare lidt ikke helt gyldne, for så risikerer man at både mandler og kokosmel smager brænd. Køl let af
  • Kom i en foodprocessor og kør nu på mellem til høj hastighed til olie fra mandlerne frigives. Det kan godt tage en 5-10 min. afhængig af maskine. Kom salt, sukker og kakaopulver ved og blend sammen. Smag til og kom på en helt rent glas.
  • Den færdige hjemmelavet nutella uden dadler kan opbevares på køl og nydes på brød eller med friske skiver af frugt. den stivner let på køl, så tag gerne ud lidt i forvejen, inden brug.

Andre fristende opskrifter på  sundere alternativer  til snacks så se mere lige her

Sund avocado brownies  eller Sunde müslibarer med nødder, dadler og kokosolie

Hvilke herligheder det er at kunne fremtrylle sine egne lækre og sondre alternativer til de mere søde af slagsen. Jeg er ihverfald vild med det og det håber jeg også at du er.

Flere opskrifter på stort set alle spiselige sager?

Så er du meget velkommen til at gøre som mange før dig allerede har gjort og skrive din mail op til at modtage en besked når der er en opskrift herinde fra. Helt kvit og frit 🙂

Mange hilsner Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest