Hummus med rødbede – revet kogt rødbede kan du trylle en klassisk hummus om til den smukkeste pinke sag, som vil pynte på ethvert bord. Da rødbeden tilfører fugt og saftighed til den her rødbede humus kan du holde lidt igen med olien. Tilsæt lidt af gangen og stop, når smag og konsistens er helt perfekt.
Hummus med rødbede
Hummus med rødbede
opskrift på en cremet og rød hummus med rødbede.
Print opskrift
Pin opskrift
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 1 dåse /karton kikærter
- 1 stk citron(saften heraf)
- 1 fed hvidløg
- 1,5 spsk. tahin
- 1,5 tsk spidskommen
- 1/2 tsk. cayennepeber - alternativt lidt tørret chili
- 1-2 dl olie
- lidt vand- for en mere lind udgave
- 200 gram kogt, afkølet og afpillet rødbede
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog rødbeder med skræl på til møre. Afkøl og pil. Det er lige så let at hive skrællen af, når de er kogte og afkølet.
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor/blender og blend(start med 1 dl olie ) og tilsæt så lidt mere, hvis du synes. Smag til med salt og peber og kom lidt vand i hvis du synes.
- Kom på en skoldet og helt lukket glas. Opbevar på køl i op til 5 dage. Nyd den smukke pinke humus, som du ville nyde en klassisk humus
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter
Hummus med grønkål, Cremet og lækker hummus
0 kommentarer